Τέλος ο Χαβιέρ Αγκίρε από την Αίγυπτο

Η πορεία της Αιγύπτου στο φετινό Κόπα Άφρικα σταμάτησε άδοξα στη φάση των “16” και αυτό έφερε την απόλυση του Χαβιέρ Αγκίρε λίγες ώρες μόλις μετά την ήττα από την Νότια Αφρική.

Το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου μπροστα στο κοινό τους αποδείχτηκε θερινής νυκτός για τους παίκτες της Αιγύπτου, καθώς ηττήθηκαν με 1-0 το Σάββατο από την Νότια Αφρική και δεν μπόρεσαν ούτε καν να φτάσουν στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2004.

Ο πρώτος μάλιστα που “πλήρωσε το μάρμαρο” ήταν ο προπονητής, με τον Χαβιέρ Αγκίρε να έχει υπογράψει το 2018 τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους “φαραώ” αντικαθιστώντας τον Έκτορ Ραουλ Κούπερ, αλλά να μαθαίνει την απόλυσή του λίγο μετά τον αποκλεισμό-σοκ.

“Είμαι ο μόνος υπεύθυνος. Είμαι υπεύθυνος για όλες τις επιλογές που έκανα και για τα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθώ να είμαι υπερήφανος για αυτό το γκρουπ των παικτών.

Το ματς ήταν ανοιχτό και είχαμε αρκετές ευκαιρίες: η μόνη διαφορά ήταν πως η Νότια Αφρική έβαλε ένα γκολ που τη βοήθησε να προκριθεί. Εμείς δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαμε”, τόνισε ο Αγκίρε στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν μάθει για την απόλυσή του.

Δεν ήταν όμως ο μόνος που απομακρύνθηκε από το πόστο του, αφού λίγο μετά την ήττα, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τις Αιγύπτου ενώ έκανε γνωστή την αποχώρηση όλου του τεχνικού και του διοικητικού επιτελείου

Διαβάστε επίσης