Θα αιτηθεί εξαίρεση από το στοίχημα

Αν μη τι άλλο έκπληξη προκάλεσε σε όλους ο χαρακτηρισμός του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα ως «ύποπτος» από την UEFA. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 στο ματς αυτό και ουδείς μπόρεσε να καταλάβει τι το μεμπτό υπήρχε στην αναμέτρηση αυτή.

Για τον λόγο αυτό οι Ηπειρώτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές κινήσεις, αναφορικά με τις αναμετρήσεις τους που συμπεριλαμβάνονται στις στοιχηματικές εταιρείες. Πλην, βεβαίως του ΟΠΑΠ, που είναι χορηγός των Ηπειρωτών και δεν μπορεί να ζητήσει την εξαίρεσή του από το ελληνικό κουπόνι στοιχήματος.

Το ΔΣ του ΠΑΣ αποφάσισε να αποστείλει σχετικό αίτημα σε UEFA, ΕΠΟ και Super League, στο οποίο θα ζητάει να μην συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια του στα κουπόνια των ξένων εταιρειών, προκειμένου να αποσυνδέσουν οριστικά το όνομά του από εμπλοκή σε «ύποπτα» παιχνίδια.

Την απόφαση αυτή επικύρωσαν πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωσή τους οι Ηπειρώτες, στην οποία αναφέρουν:

«Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που συνεκλήθη, μετά τα πρόσφατα συκοφαντικά για την ομάδα μας δημοσιεύματα και αποφάσισε τα εξής:

1. Την αποστολή εξωδίκου δήλωσης-διαμαρτυρίας, στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), με την οποία γνωστοποιείται ότι δεν επιθυμούμε να έχει η ομάδα μας συμμετοχή, σε κανενός είδους κουπόνι στοιχήματος, πλην αυτού που συμβατικές μας υποχρεώσεις, δεν μας επιτρέπουν να αποφύγουμε.

2. Να ζητηθεί από την ΕΠΟ να προβεί και να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες , στην UEFA, κοινοποιώντας της την εξώδικη-δήλωση μας, ώστε η ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, να μη συμπεριλαμβάνεται σε οποιοδήποτε κουπόνι του στοιχήματος και σε καμία ιδιωτική ή κρατική εταιρία, πουθενά στον κόσμο.

3. Να ζητηθεί από το επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ να παραστεί αντιπροσωπεία της ομάδας μας σε αυτό, ώστε να εκτεθούν οι θέσεις της ΠΑΕ, για όσα πλήττουν την ομάδα μας και εφ όσον εκτιμηθεί, να μεταβεί αντιπροσωπεία στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της.

4.Να ζητηθεί, από την Super League στο έκτακτο Δ.Σ. που έχει προγραμματισθεί, όπως συμπεριληφθούν στα θέματα προς συζήτηση, οι εκθέσεις της UEFA, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τόσο την ομάδα μας, όσο και άλλες της Super League και οι οποίες χαρακτηρίζουν παιχνίδια που συμμετάσχουν επιλήψιμα, την στιγμή που είναι γνωστό ότι οι εν λόγω εκθέσεις αξιολόγησης παιχνιδιών, είναι αποτέλεσμα απλής παράθεσης ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ αριθμητικών δεδομένων, που συγκρίνουν αλγόριθμους, από ιδιωτικές εταιρίες στοιχηματισμού , και οι οποίες “πληροφορούν” την UEFA για νούμερα που μπορεί να εκφεύγουν των αριθμητικών τους προβλέψεων».

Διαβάστε επίσης