«Θα περάσουμε τον κάβο»

«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην κλειστή  συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής. Όπως τόνισε, «η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, ωστόσο είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας».

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος», ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου:

«Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ’ ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Ιάσων Στράτος, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η φετινή συνέλευση του Συνδέσμου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι παρά τα ευοίωνα σημάδια που πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται, απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Χάρης Κυριαζής, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του ΣΕΒ των τελευταίων 12 μηνών με επίκεντρο θέματα όπως η ρευστότητα, η φορολογία, τα εργασιακά, το κόστος ενέργειας, που σχετίζονται με την επιβίωση των επιχειρήσεων και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα