Θερμό επεισόδιο Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη: Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες εσύ;

Η Πισπιρίγκου είπε να μην ξαναπιάσει τα παιδιά στο στόμα του και εκείνος της απάντησε με βρισιές κατηγορώντας την ότι εκείνη τα σκότωσε 

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών τους, της Ίριδας και Μαλένας. Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη λήξη της δίκης φώναξε στον εν διαστάσει σύζυγό της τα εξής: «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου…. Παίζεις παιχνίδι με τους δημοσιογράφους, θέλεις παιχνίδι μαζί τους».

Απαντώντας ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Τις τελευταίες στιγμές των δυο μικρότερων κοριτσιών του περιέγραψε σήμερα εμφανώς φορτισμένος ο πατέρας των παιδιών, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας στη δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη τη εν διαστάσει σήμερα σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία από το εδώλιο τον άκουγε με δάκρυα στα μάτια χωρίς να αντιδρά.

«Ήταν σε σοκ, τράβαγε τα μαλλιά της» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης για την κατηγορούμενη περιγράφοντας στο δικαστήριο την εικόνα της τη στιγμή που την αντίκρισε στο νοσοκομείο κι ενώ οι γιατροί βρίσκονταν στο δωμάτιο της Μαλένας και έδιναν μάχη για το κρατήσουν στη ζωή.

«Βγήκε ο κ. Τζιούβας και μας είπε ότι η Μαλένα δεν τα κατάφερε. Μας είπαν να γίνει νεκροψία για να μάθουμε τι έγινε και τότε η κατηγορούμενη φώναξε: ”Όχι δεν θέλω να μου χαρακώσετε το παιδί”» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης για την εν διαστάσει σύζυγό του, σημειώνοντας πως οι γιατροί τους είχαν διαβεβαιώσει πως η λευχαιμία με την οποία είχε διαγνωστεί το κοριτσάκι ήταν πλήρως ιάσιμη και πως μετά τη θεραπεία που ξεκίνησε πήγαιναν όλα τέλεια. Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή της κατάθεσής του ο πατέρας των τριών κοριτσιών είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «μετά τη δολοφονία της Μαλένας για κάποιο χρονικό διάστημα έκλαιγε συνεχώς».

Πρόεδρος: Μέχρι να φτάσουμε στη Μαλένα με δυο λόγια ποια ήταν σχέση σας;

Δασκαλάκης: Η σχέση μας με τα παιδιά ήταν πολύ καλά, μεταξύ μας υπήρχε αυτή η διαμάχη ανά τακτικά χρονικά διαστήματα αλλά μετά ήμασταν ενωμένοι. Φτάναμε να λέμε τη λέξη χωρισμός για πλάκα.

Πρόεδρος: Πείτε μας για τις 13 του μήνα

Δασκαλάκης: Το πρωί κάναμε κουβέντα να πάω εγώ στο σπίτι να ξυριστώ για λόγους υγιεινής και να γυρίσω το απόγευμα. Οι γιατροί μας είχαν πει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εστία μικροβίου.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της μικρής Μαλένας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Είπε χαρακτηριστικά: «Έφυγα και είπα θα γυρίσω σε δυο τρεις ώρες. Γύρω στις 4:30 με 5 δέχθηκα ένα τηλεφώνημά της και η κατηγορουμένη μου λέει το παιδί ”έμεινε”. Ήταν ταραγμένη, έτρεμε η φωνή της… Μπήκα στο αμάξι και στη διαδρομή με έπαιρνε τηλέφωνο μου έλεγε ”δε ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί”».

«Παρακάλαγα να είναι καλά. Μου είπε ότι έχουν μπει οι γιατροί και ότι δεν λειτουργούν κάποια μηχανήματα και ότι τα αλλάζουν συνέχεια. Την είχα πάρει μέχρι τότε τρία τηλέφωνα. Αν δεν κάνω λάθος αυτά τα μηχανήματα ήταν πιεσόμετρα. Στο τρίτο τηλεφώνημα μου είπαν ότι κάτι κάνουν στο παιδί οι γιατροί. Φτάνω στο νοσοκομείο την είδα σε μια καρέκλα. Τράβαγε τα μαλλιά της. Ήταν σοκαρισμένη και κλαμένη. Τη ρωτάω τι έγινε; Μου λέει ”δεν ξέρω είναι οι γιατροί μέσα”. Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη του δωματίου. Κάποια στιγμή βγαίνει ο κ. Τζιούβας και μας δίνει να καταλάβουμε ότι το παιδί δεν επανέρχεται. Μας είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί. Κάποια στιγμή βγαίνει ο κ. Τζιούβας έξω μας ενημερώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε… θυμάμαι την εικόνα της κατηγορουμένης ήταν ίδια όπως όταν πήγα στο νοσοκομείο, είμαστε ακόμη έξω από το δωμάτιο του παιδιού η κυρία Μπάκα είπε να γίνει νεκροψία στο παιδί να δούμε τι έγινε. Έντονα εκείνη την ώρα η κατηγορουμένη είπε όχι ”δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί”. Της είπαμε δε θα φαίνεται κάτι. Είπε εντάξει ας γίνει. Μπαίνουμε στο γραφείο των γιατρών ήταν τρεις γιατροί και εμείς οι δυο. Ρώτησα πως έγινε και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν».

Πρόεδρος: Πως θυμάστε την κατηγορούμενη …

Δασκαλάκης: Δεν θυμάμαι ήταν σε σοκ. Μας είπαν να πάρουμε κάποιο ηρεμιστικό, μας είπαν να πάνε να δούμε το παιδί.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας περιέγραψε: «Μπήκαμε να δούμε το παιδί για τελευταία φορά. …Θυμάμαι τη γιατρό τη κ. Μπάκα που φώναζε «γιατί παιδί μου δεν το περίμενα αυτό από εσένα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι τέλος του 2019 αρχές του ’20 προσπάθησε να τα «ξαναβρεί» με την κατηγορούμενη. «Αποφασίζουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, ήταν πολύ δεκτική σε αυτό, άλλαξε ολόκληρη η στάση της απέναντί μου. Άρχισε να κάνει πράγματα, να παίρνει πρωτοβουλίες, έδειχνε ότι όλα τα είχε αφήσει πίσω. Έμεινε έγκυος στην Ίριδα, μου το ανακοινώνει και τα συναισθήματα είναι ίδια όπως με τη Τζωρτζίνα, πολύ καλά. Γεννάει την Ίριδα, υγιέστατο το παιδί. Όλα κυλούσαν ομαλά. Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της μικρής Ίριδας και όπως είπε ενημερώθηκε ότι το παιδί έχει πάθει κάτι αφού ανακοίνωσε στην κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορουμένης και μου λέει: ”η μπέμπα δεν αναπνέει”. Φτάνω στο σπίτι μπαίνω μέσα είδα τη Τζωρτζίνα πίσω -πίσω και τη αδελφή της μπροστά, η κατηγορουμένη έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα δεν ήξερα τι να κάνω το μόνο που ρώτησα ήταν αν είχαν καλέσει ασθενοφόρο, το ποδαράκι της ήταν παγωμένο, σε αντίθεση με το χέρι της που ήταν ζεστό (…) Ήρθε το ασθενοφόρο… Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτό που έχει στο χείλος είναι από αλοιφές που της είχε γράψει ο γιατρός».

Πρόεδρος: Κάτι άλλο παρατηρήσατε στο παιδί;

Δασκαλάκης: Καθόλου, δεν θυμάμαι καν. Αν δεν κάνω λάθος η κατηγορούμενη είπε «όχι θεέ μου μη μου το πάρεις και αυτό». Πήγαμε στο νοσοκομείο και έμεινε πίσω στο σπίτι η αδελφή της κατηγορουμένης με τη Τζωρτζίνα. (…) Κάποια στιγμή βγαίνει ένας γιατρός και μας λέει ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Μου δίνει σε εμένα να καταλάβω ότι δεν τα χει καταφέρει. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη ήταν σαστισμέν… δεν είχα καταλάβει για ποιο λόγο πήγα στο νοσοκομείο, ήμουν σοκαρισμένος, αυτή ήταν με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα που έκλαιγε και ωρυόταν. Βγήκαν οι γιατροί μας είπαν να μπούμε να αποχαιρετίσουμε το παιδί μπαίνουμε μέσα και είχε μια αντίδραση του τύπου που έχετε το παιδί μου, που το έχετε πάει, μια εικόνα τρέλας. Αυτό έγινε εκείνη τη στιγμή και τέλος. Πήγε από πάνω από πάνω της και έκλαιγε όχι με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε δεν λιποθύμησε. Λύγησε απότομα τα πόδια της και καλά πέφτει… βγαίνουμε έξω είχαν μαζευτεί οι συγγενείς ήταν απλά σε ένα σοκ, ούτε κάτι που να δείχνει ότι σπαράζει

«Φτάνουμε στο σπίτι και η κατηγορουμένη πέφτει στα γόνατα ακουμπάει στη κούνια και σπάραξε, είχε τα ρούχα της και έκλαιγε. Εκείνη την ώρα βλέπω το πανάκι της μικρής και μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες. Ήταν χωμένο στην άκρη στα κάγκελα της κούνιας. Ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα. Είχε κάποιες κηλίδες καφέ. Παίρνω το πανί το ανοίγω, σταματάει να κλαίει με κοιτάει. Λέω τι είναι αυτό; Παίρνω το πανί το μύρισα ήταν κολλώδες και υγρό το πανί. Εκείνη την ώρα αναρωτηθήκαμε τι έγινε. Κοίταξα το κορμάκι και τα σεντόνια, πουθενά δεν υπήρχε ίχνος αίματος. Είπα στη Δήμητρα να ο πάει στην αστυνομία, θα πήγαινε να δώσει κατάθεση. Εκείνη κοίταξε τα φορμάκια δεν έκανε κάτι άλλο».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα