Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 30 μηνών στον φαρσέρ που απειλούσε για βόμβες στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε 6 νοσοκομεία

Ο 42χρονος, υπήκοος Ρωσίας είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για αποστολή μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση βομβών

Σε συνολική ποινή φυλάκισης, 30 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 42χρονος, υπήκοος Ρωσίας, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για αποστολή μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση βομβών τόσο στο αεροδρόμιο«Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών όσο και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

«Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Υπάρχει εκρηκτική ύλη TNT και σύντομα θα υπάρξει ανατίναξη. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε», ανέφεραν τα μηνύματα που απέστειλε ο κατηγορούμενος «φαρσέρ», όπως κατέθεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, της υπηρεσίας που τον συνέλαβε στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Προανακριτικά, πάντως αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων

Σύμφωνα με το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), διασπορά ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών και απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Προανακριτικά, πάντως αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων. Είχε δηλώσεις «μπλόγκερ» και απέδωσε την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με «youtubers», κάνοντας λόγο για εις βάρος του σκευωρία.

Το χρονικό της αναστάτωσης

Τα πάντα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (24 Ιανουαρίου) όταν σήμανε συναγερμός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από e-mail που έλαβαν οι Αρχές για τοποθέτηση βόμβας εντός του αεροδρομίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος, στον οποίο έγινε αναφορά στο e-mail, εκκενώθηκε και μετά από έρευνα των αστυνομικών Αρχών αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος.

Αντίστοιχο e-mail για βόμβα εστάλη και σε έξι νοσοκομεία (Παμμακάριστος, Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμός, Ερρικός Ντυνάν), όπου οι Αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους και αποδείχθηκε ότι τα απειλητικά e-mail επρόκειτο για φάρσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα