Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης μπροστά από το κτήριο, για τους 15 συλληφθέντες μετά τη «διάλυση» της νέας κατάληψης

Σε κατάληψη στον χώρο της γραμματείας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιδρώντας στην πρωινή αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης που είχε γίνει σε εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Οι ίδιοι πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης μπροστά από το κτήριο, για τους 15 συλληφθέντες και τις εκκενώσεις των καταλήψεων σε Βιολογικό και Χημικό.

Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ για τον τερματισμό νέας κατάληψης-Δεκαπέντε συλλήψεις

Νέα επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, για τη «διάλυση» της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μπήκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στους χώρους της νέας κατάληψης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα