Θεσσαλονίκη: Υπόθεση εκβίασης 54χρονου κατά την απόλυσή του

Του επιτέθηκαν και τον απείλησαν

Υπόθεση εκβίασης σε βάρος 54χρονου, που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2022, εξιχνίασαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 45, 31, 53, 47 και 36 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, συνέργειας σε εκβίαση, παράνομης βίας, συνέργειας σε παράνομη βία από κοινού, ληστείας και εξύβρισης.

Του επιτέθηκαν και με απειλές του πήραν χρήματα

Σύμφωνα με την καταγγελία, το γεγονός συνέβη όταν ο 54χρονος, που εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού, ενημερώθηκε από την 31χρονη ιδιοκτήτρια για την απόλυσή του.

Λόγω διαφωνιών σχετικά με τους οικονομικούς όρους της σύμβασής του, δέχθηκε επίθεση και απειλές από τον 45χρονο σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κλειδιά οχήματος και διάφορα προσωπικά αντικείμενα που είχε στην κατοχή του.

Τον ανάγκασαν με τη βία να υπογράψει την απόλυσή του

Ακολούθως, ένας 53χρονος φέρεται να μετέφερε τον παθόντα 54χρονο στην οικία του προκειμένου να του παραδώσει όσα αξίωναν οι δράστες, ενώ, μετά την επιστροφή τους στην εταιρεία, με τη συνδρομή των έτερων συνεργών, τον εξανάγκασαν να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς όρους προς την εταιρεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα