Τη Βουλή ενημερώνει αύριο ο Μητσοτάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Συμβούλιο Αρχηγών ζητάει ο Ανδρουλάκης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο της αυριανής σύγκλησης της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις από τον πρωθυπουργό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον στρατιωτική βοήθεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 11:00 στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, η οποία προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματός του, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Η συζήτηση θα είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και αναμένεται να πάρουν το λόγο και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι εκφράζοντας την απόλυτη αλληλεγγύη του στο καθεστώς του Κιέβου και την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας μετά το αίτημα Ζελέσκι για ένταξη στην ΕΕ.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν ελληνικά μαχητικά στην Πολωνία καθώς σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών περιορίστηκε να απαντήσει ότι «είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας και τους συμμάχους» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Συμφωνεί το ΚΙΝΑΛ, διαφωνεί η υπόλοιπη αντιπολίτευση

Κεντρικό ζήτημα σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να αντιτίθεται στην στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα εμπλέκεται στον πόλεμο.

Την αποστολή στρατιωτικού υλικού στηρίζει πάντως το ΚΙΝΑΛ το οποίο ζητάει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Προτείνουμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Για εμάς η εθνική συνεννόηση σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές είναι μονόδρομος» δήλωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα