Την ίδια απόφαση θα πάρει η Εφέσεων για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Δεμένα είναι τα χέρια της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ως προς την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που καλείται εκ νέου από την απόφαση του CASνα εξετάσει την περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η Επιτροπή δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Το ξέρουν και οι εφέτες. Γι’ αυτό παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον.

Δεν μπορούν οι δικαστές παρά να θεωρήσουν δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η ευθύνη γι αυτό είναι της ΕΠΟ και του «δικού μας» Βαγγέλη.

Το λάθος τους ξεκίνησε όταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το προηγούμενο καλοκαίρι κατάργησε το άρθρο 30 (για την πολυϊδιοκτησία) από τον ΚΑΠ.

Με αυτή τη μεθόδευση καταργήθηκε το δικαίωμα των δικαστών να ελέγχουν την πολυϊδιοκτησία και παραχωρήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αν υπήρχε το σχετικό άρθρο στον ΚΑΠ και δεν είχε καταργηθεί, η καταγγελία του Ολυμπιακού δεν θα πήγαινε στην ΕΕΑ για να εξεταστεί, αλλά θα έπρεπε να επιληφθεί εξαρχής και επί της ουσίας ο αθλητικός δικαστής της λίγκας και η Επιτροπή Εφέσεων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Επιτροπή Εφέσεων εφάρμοσε τον αθλητικό νόμο και τίποτα περισσότερο, καθώς δεν μπορεί να εξετάσει επί της ουσίας το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν είναι της αρμοδιότητας των δικαιοδοτικών οργάνων…

Ο Γεραπετρίτης το ξέρει… Όπως ξέρει ότι το CASκαλεί την Εφέσεων να εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση, κάτι που αντιβαίνει στο εθνικό Δίκαιο.

Πώς θα γίνει αυτό;

Μόνο αν η ΕΠΟ επαναφέρει τη διάταξη στον ΚΑΠ, την οποία έσπευσε να καταργήσει…

Άρα, με οποιονδήποτε πρόεδρο(ακόμη και με τον Ιβάν Σαββίδη που λέει ο λόγος) η επί της ουσίας εξέταση του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν μπορεί να γίνει.

Είναι… κόντρα στον νόμο. Ποιος εφέτης θα το τολμήσει;

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα