Την ημέρα των γενεθλίων του ο Γ. Πατούλης παρουσίασε το βιβλίο για την μητέρα του

Την ημέρα των γενεθλίων του επέλεξε ο Γιώργος Πατούλης να παρουσιάσει διαδικτυακά το βιβλίο του με τίτλο «Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου». Ο περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε στην Ιανό ανάμεσα σε λίγους φίλους και δημοσιογράφους και συνομίλησε μαζί τους, ενώ εκείνοι τους επεφύλασσαν μια έκπληξη, καθώς εμφάνισαν μια τούρτα με κεράκια για να τα σβήσει.

Με όσους παρουσίασαν το βιβλίο του γιόρτασε τα γενέθλια του ο Γιώργος Πατούλης

Αυτήν είναι η πρώτη χρονιά μετά από 35 χρόνια γάμου όπου ο Γιώργος Πατούλης περνά τα γενέθλιά του χωρίς τη σύζυγό του, αφού οι δυο τους βρίσκονται σε διάσταση. Φέτος, ο κ. Πατούλης πέρασε την ημέρα των γενεθλίων του με τον ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου πατέρα Χρήστο Μαρούδα, τον γιατρό Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, αλλά και τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη. Όλοι μετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Περιφερειάρχη.

Το βιβλίο

Ο Γιώργος Πατούλης έγραψε ένα τρυφερό και ανθρώπινο κείμενο για την ιστορία μιας ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας, της Πόπης Κατελάνου, της μητέρας του. Στην πρώτη συγγραφική του δουλειά, ο Γιώργος Πατούλης εξιστορεί τη ζωή της αγαπημένης του μητέρας, τον αγώνα της να σταθεί στα πόδια της, να μη συμβιβαστεί με τις καταπιεστικές νόρμες μιας κοινωνίας που ήθελαν τη γυναίκα εξαρτώμενη από τον άνδρα, να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να πληρώσει το τίμημα των επιλογών της. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης βλέπει τις προσπάθειες αυτής της γυναίκας να πιάνουν τόπο, να καταξιώνεται στη δουλειά της μέσα από μακροχρόνιο μόχθο και να καταφέρει να μεγαλώσει τα παιδιά της, προσφέροντάς τους ηθικές αξίες, αλλά και  προοπτική για το μέλλον.

Για ένα κείμενο τρυφερό και ανθρώπινο έκαναν λόγο όσοι μίλησαν για το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Πατούλη που είναι αφιερωμένο στην μητέρα του

Στον πιο απρόσμενο – ίσως – ρόλο του μέχρι τώρα, ο Γιώργος Πατούλης, μέσα από την ιστορία της μητέρας του, καταφέρνει να αποτυπώσει τον αγώνα όλων αυτών των γυναικών, των ηρωίδων της διπλανής πόρτας, που πολέμησαν με στερεότυπα και προκαταλήψεις και κατάφεραν να βγουν νικήτριες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα