Το 1555 μέρος της καθημερινότητας του πολίτη

Σε υψηλά επίπεδα η εξυπηρέτηση κλήσεων, ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα

Ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 1555 γίνεται μέρος της καθημερινότητας όλο και περισσότερων πολιτών, που το επιλέγουν για την πληροφόρησή τους, αλλά και για την υποβολή και παρακολούθηση των αιτημάτων τους.

Μετά από 20 μήνες λειτουργίας, το 1555 έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην επικοινωνία των πολιτών με τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως ήταν η ύπαρξη πολλών διάσπαρτων τηλεφωνικών κέντρων, με διαφορετικές βάσεις δεδομένων και περιορισμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης του πολίτη σε πραγματικό χρόνο.

Σήμερα, παρέχει αξιόπιστη, φιλική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς καμία απολύτως χρέωση για τον πολίτη. Λειτουργεί ως ενιαίο σημείο επαφής με τον πολίτη, παρέχοντας προσωποποιημένη και εξατομικευμένη πληροφόρηση και βοηθώντας στην ταχύτερη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων.

Μέχρι τώρα, το 1555 έχει εξυπηρετήσει συνολικά πάνω από 5,3 εκατομμύρια κλήσεις, με το μέσο χρόνο αναμονής να μην ξεπερνά τα 30’’. Πάνω από το 99,7% των αιτημάτων έχουν απαντηθεί, είτε κατά τη διάρκεια της κλήσης, είτε εντός λίγων ημερών. Δυναμικά στο έργο της εξυπηρέτησης του πολίτη έχει μπει πλέον και η ιστοσελίδα 1555.gov.gr, μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες των εποπτευόμενων φορέων, αλλά και η υποβολή και η παρακολούθηση προσωποποιημένων αιτημάτων, χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο. Με αυτό τον τρόπο έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 32.975 αιτήματα.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο 1555 επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, ακόμα και κατά την περίοδο του Πάσχα το τηλεφωνικό κέντρο εξακολούθησε να δέχεται και να εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κλήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου, εξυπηρετήθηκαν πάνω από 2.000 και 1.000 κλήσεις αντίστοιχα, με το χρόνο αναμονής να μην υπερβαίνει τα 9’’ και τις δύο ημέρες.

Η πλειονότητα των κλήσεων την περίοδο 13 – 17 Απριλίου αφορούσε ερωτήματα σχετικά με την κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και ερωτήματα σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα. Ειδικότερα στα θέματα ΕΦΚΑ, το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν ζητήματα σχετικά με συντάξεις και παροχές, στα θέματα ΟΠΕΚΑ κυριάρχησαν τα ερωτήματα σχετικά με αυξήσεις στα επιδόματα, ενώ στα θέματα ΔΥΠΑ κυριάρχησαν οι ερωτήσεις σχετικά με την τακτική επιδότηση ανεργίας, αλλά και ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» και τα Προγράμματα Κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι το 1555 εξελίσσεται πλέον σε καθημερινό, αξιόπιστο σύμμαχο των πολιτών, εκφράζοντας μια νέα κουλτούρα εξυπηρέτησης προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες. Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και με το συνδυασμό εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και εμπειρίας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αποδεικνύει ότι το στοίχημα της ποιοτικής εξυπηρέτησης μπορεί να κερδηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα