Το «παιχνίδι» με Βοτανικό, «νέα Τούμπα», κλειστό ΟΑΚΑ και ΤΑΙΠΕΔ

Πάει βολίδα το πράγμα, σου λέει, με τα γήπεδα στον Βοτανικό και τη νέα Τούμπα. Χρηματοδοτήσεις, Μπακογιάννης, Ταμείο Ανάκαμψης, τρελός χαμός στον Βοτανικό, ρυμοτομίες και σχέδια κάνουν στην Τούμπα. Μάλιστα. Οργασμός, σου λέει. Να κάτι οχτάστηλα, που έλεγε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τζάμπα είναι το παραμύθι στον λαό.

Να φτιάξουνε γήπεδα ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ; Να φτιάξουν το ένα καλύτερο από το άλλο. Μόνο έτσι θ’ ανακάμψει το ποδόσφαιρο, σου λέει ο άλλος ο παπάρας. Αφού φτιάχνει η ΑΕΚ καινούργιο, να φτιάξει κι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, για ν’ αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο. Παπάρια μάντολες. Δηλαδή, αν βρούνε οι βλαχοπρόεδροι αναπαυτικά καθίσματα στα καινούργια γήπεδα, θ’ αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Να μην ξεφύγω, όμως.

Άλλο είναι το θέμα μου. Με τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τι χαμπάρια, μάστορα; Πού είμαστε; Θα γίνει ή δεν θα γίνει; Από τον περασμένο Οκτώβριο, γίνεται κάθε 15 μέρες, αλλά δεν έγινε ποτέ. Είναι φιξαρισμένο το πράγμα; Ο Παναγιώτης ο Μαλακατές, γνήσιος Παναθηναϊκός και ορίτζιναλ, όχι σαν τον Γιαννάκη τον Αλαφούζο που είδε φως και μπήκε, γιατί δεν μιλάει;

Κάνανε τις προάλλες ένα σχέδιο για 3.000 θέσεις στο κλειστό. Έγινε ή δεν έγινε δεκτό; Και στο φινάλε, ο Παναγιώτης έβαλε την υπογραφή του στον Αλαφούζο, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ούτε η χωρητικότητα είναι δίκαιο αυτό; Και δεν σου μιλάει ότι συμφωνήσανε στο μιλητό να παίρνει σκάρτο ένα μιλιόνι τον χρόνο νοίκι ο Ερασιτέχνης. Για τη γενική συνέλευση, όμως, είναι το θέμα.

Και αν η γενική συνέλευση πει ότι δεν το κουνάει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο, τι θα γίνει, μάστορα; Να σ’ το πω και αλλιώς. Άπαξ και τον ρωτήσουνε τον Παναγιώτη, τι έχεις στα χέρια σου από τον Αλαφούζο σε χρήμα, τι θ’ απαντήσει; Ότι ο κύριος Γιάννης είναι φερέγγυος και δεν θα χάσουμε τα λεφτά;

Ύστερα, είναι και το άλλο. Ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος γιατί δεν μιλάει; Μήπως επειδή πήρε το ΟΑΚΑ για καμιά πενηνταριά χρόνια; Ερώτηση κάνω. Μήπως, τα βρήκε με την κυβέρνηση και δεν μιλάει;

Αυτός ήταν που έλεγε ότι οι όροι της σύμβασης είναι κατά πολύ χειρότεροι από τότε που διαπραγματευόταν αυτός. Τώρα, τουμπέκα. Μπορεί να έχει καμιά άλλη λύση στο μυαλό του, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ρωτάω τώρα εγώ: Το ΟΑΚΑ που παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό, ανήκει ή όχι στο ΤΑΙΠΕΔ; Ο ίδιος ο Αυγενάκης είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα πέσουν 55 εκατ. ευρώ για να γίνει κούκλα και να πάει για ιδιωτικοποίηση. Άλλαξε κάτι;

Στον ΠΑΟΚ, όταν προέκυψε το θέμα να φτιάξει νέο γήπεδο, το υπουργείο Άμυνας είχε δώσει στρέμμα, 21 τον αριθμό, στον ΠΑΟΚ για να φτιάξει τη νέα Τούμπα. Τα επτά από αυτά είχαν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Μόνο η «Α» και iapopsi.gr είχαν αναδείξει το θέμα τότε, και μετά ακολούθησαν κι άλλοι. Όπως γίνεται συνήθως, δηλαδή.

Κι έλεγε τότε ο γίγαντας ο Πάνος ο Καμένος, η υπουργάρα της Εθνικής Αμύνης, ότι από τις αρχές του 2019 μπορούν να μπουν μέσα οι μπουλντόζες και ν’ αρχίσουνε τα σκάβουνε την Τούμπα. Φοβερά πράγματα. Ότι είχε συνεννοηθεί με τον άλλο γίγαντα, τον Αλέξη τον Τσίπρα. Παραμύθι φούρναρης συνεννόηση. Συνεννόηση-μπουζούκι. Πέρασαν δυο χρόνια από τότε και δεν υπάρχει ούτε Καμένος, ούτε Τσίπρας.

Έτσι, για να θυμηθούμε και το τι έλεγε τότε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο άλλος γίγαντας, ο τρίτος της παρέας. Ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας. Τον καταξεφτέλισε τον Πούτιν ο Ιβάν. Πάλι ξέφυγα.

Αυτά τα επτά στρέμματα, τι έγινε τελικά, θα δοθούν στον ΠΑΟΚ για να φτιάξει γήπεδο; Είναι μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο, ναι ή όχι; Και μην πει κανένα κορόιδο ότι πάει να γίνει αβαβά η δουλειά, με το ΟΑΚΑ και τη νέα Τούμπα με το ΤΑΙΠΕΔ. Άπαξ και τα εκχώρησες, πάει και τελείωσε. Δεν σου ανήκουν, μάστορα. Δεν είναι δικά σου, είναι αλλουνού. Κανένα λαγωνικό της δημοσιογραφίας δεν γράφει τίποτα. Όλα καλά. Κοπανάμε και τις αναρτήσεις τής «Διαύγεια» και χαίρετε. Τελειώσαμε, το βγάλαμε το μεροκάματο. Για τους Σαββιδοτέχνες και Αλαφουζοτέχνες, μιλάω.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα