Το παίρνει πάνω του ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην έχει συνέλθει μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου και την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη (και μάλιστα με τον τρόπο που αυτή έγινε), αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Επισκέφθηκε την «Τούμπα» την ώρα της προπόνησης της ομάδας κι έδωσε το δικό του μήνυμα.

Στη συνάντηση που είχε με τους παίκτες ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο ομογενής παράγοντας. «Ζήτησα από τους παίκτες μας και από εμένα, όσα είπαμε να τα αφήσουμε μόνο για εμάς. Η συζήτηση δεν ήταν τόσο ευχάριστη για να την μεταφέρουμε σε όλους», φανερώνοντας το κλίμα που επικράτησε μεταξύ εκείνου και των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, ο «δικέφαλος του βορρά» έχει να παλέψει σε πέντε αγώνες για τον μεγάλο στόχο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Η εικόνα που παρουσίασαν οι Θεσσαλονικείς στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο δεν ήταν καλή και ο Σαββίδης ήταν λογικό να θέλει να προλάβει καταστάσεις.

Ωστόσο, ο επειχειρηματίας απέφυγε να αναφερθεί στη διαμάχη που έχει με τον Δώνη. Το μόνο που είπε ήταν: «Ξέρετε και εσείς καλύτερα τα προβλήματα. Είναι μια κατάσταση εργασίας, στην ομάδα υπήρχε ένα πολύ άσχημο κλίμα και δεν υπήρχε μια καλή ψυχολογική αρμονία και ήταν σημαντικό να αλλάξουμε την κατάσταση. Ολοι οι παίκτες θεωρούν πως το κλίμα είναι καλό και δεν υπάρχει εξήγηση με αυτό που έγινε χθες. Υπάρχουν δυνατές και αδύνατες θέσεις. Και γι’ αυτό ζητάνε συγγνώμη για το ότι χθες υπήρχαν αδύνατες θέσεις».

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των «σπρόμαυρων», τόνισε ότι χρειαζόταν να γίνουν λάθη για πετύχει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ενώ υποσχέθηκε ότι ο στόχος για την επόμενη χρονιά θα είναι το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω πως υπάρχει νόημα να συζητήσουμε για αποφάσεις. Μεγάλη ομάδα που μπορεί να πετυχαίνει σημαντικούς στόχους δεν χτίζεται μέσα σε ένα χρόνο και δεν χτίζεται μόνο με επιθυμίες. Χρειάζεται πολλή δουλειά και όσο και περίεργο ακούγεται, χρειάζεται να κάνεις λάθη. Αλλά επειδή θέλω να κάνω μεγάλη ομάδα, δεν θα κάνω πίσω. Είναι ξεκάθαρα αυτό. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Θα κοιτάξουμε τι αποτελέσματα θα έχουμε το καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο, ποιον προπονητή θα έχουμε. Υπάρχουν πολλά θέματα… Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι από αυτή την ομάδα δεν πρέπει να της γυρίσουμε πλάτη. Κάνουμε στη παρούσα φάση ό,τι περνά από το χέρι μας. Επειδή εμείς πρέπει να χτίσουμε την ομάδα, καταλαβαίνουν οι φίλαθλοι και οι παίκτες αλλά και εγώ ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα έχουμε τις νίκες μπροστά. Στόχος του χρόνου ξεκάθαρα είναι το πρωτάθλημα, ξέρετε και εσείς πως χρειάζονται αλλαγές το καλοκαρί. Αφήστε με να γνωρίζω με ποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν έχω αμφιβολία γι’ αυτό. Από την πρώτη μέρα στον ΠΑΟΚ έβαλα τρεις στόχους απέναντι στην ΠΑΕ και την ομάδα».

Ο Ι. Σαββίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη διαιτησία του τελικού του Κυπέλλου, ρίχνοντας τα βέλη του στην ΕΠΟ: «Αντιλαμβάνομαι πως η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογική ετοιμότητα. Θέλαμε καθαρή δεύτερη θέση, το Κύπελλο και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο το χάσαμε, έχασα και εγώ… Αλλα για μένα είναι καλύτερα που δεν πήγαμε στον τελικό παρά να τον δω έτσι όπως τον είδα. Ο Θεός βοήθησε για να διατηρήσω την πίστη μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν συμπεριφερόταν έτσι σε εμάς δεν μπορώ να υποθέσω τι θα γινόταν γιατί είμαι πολύ συναισθηματικός. Η Τρίπολη αξίζει να έχει το Κύπελλο στα χέρια της και ουσιαστικά κέρδισε τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγμα, όλα είναι δυνατά. Υποθέτω πως η ΕΠΟ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της Τρίπολης και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο… Και δεν μπορώ να αποκλείσω πως ένας τέτοιος τελικός να έχει επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες μας. Η αδιαφορία δεν εμφανίζεται μόνο μια στιγμή, εμφανίζεται στο συνολικό φόντο όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να αλλάξεις πολλά. Αλλά εμείς θα αλλάξουμε τα πράγματα, θα το δείτε».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν οφειλόμενα προς παίκτες και φυσικά πρόσωπα, αλλά μόνο προς το κράτος, το οποίο προς το παρόν φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση του ομογενή επιχειρηματία: «Μπροστά στα φυσικά πρόσωπα, τους πρώην παίκτες δεν χρωστάμε τίτποτα. Για τα χρέη στο κράτος πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει και θα ακούσουν την πρόθεσή μου. Για την ώρα η κυβέρνηση δεν λέει όχι. Προς το παρόν θεωρούν πως η πρόταση μου είναι χρήσιμη και πιστεύω πως θα μπορούμε να βρούμε λύση. Είμαι έτοιμος να πληρώσω όλα τα χρέη μέσα σε ένα μήνα αλλά με την προυπόθεση να διαγραφούν τα πρόστημα. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά. Ηρθα σε μια ομάδα που για 7-8 χρόνια μάζευε χρέη. Για να χτίσουμε μια νέα ομάδα, θα πρέπει να χτίσουμε καθαρές σχέσεις με το κράτος. Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, κάθε παίκτης και εγώ πρέπει να έχουμε σαν τιμή και περηφάνια ότι σε 7 μήνες λύσαμε πολλά προβλήματα και πληρώσαμε άνω από 8.000.000 ευρώ φόρους στο κράτος. Αξίζουμε να εισακουστεί η πρότασή μας. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της διαφανής σχέσης με το κράτος. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι πως ο πρωθυπουργός στηρίζει την λύση και παρόμοιες λύσεις θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης