Το… παραμύθι της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» έχει πλέον «δράκο»

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμπληρώνει δυόμισι χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου, ωστόσο, κορυφαία στελέχη της –όπως ο Νίκος Παππάς- επιμένουν να κατηγορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να πολιτεύονται ως κόμμα καταγγελίας και όχι ως κυβερνώντες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, και το χρέος δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο την ανάπτυξη. Κατά συνέπεια, η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσο από τα πολλά για να πετύχουμε το σκοπό της δίκαιης ανάπτυξης. Δεν θα κάνουμε ούτε πρόωρη, ούτε πρόχειρη, ούτε… μουσαντένια και άχρηστη έξοδο όπως έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ενόψει της Συνόδου Κορυφής –εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει να κάνει «πολιτική διαπραγμάτευση» για το χρέος-, με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού να υποστηρίζει ότι «δεν θα ήταν έκπληξη εάν η λύση δοθεί στην προγραμματισμένη εδώ και καιρό Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου. Και, βεβαίως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος “θεσμός” του Eurogroup δεν θα καταφέρει να δώσει λύσεις στα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι. Άλλωστε οι πολιτικές συμφωνίες θα έπρεπε να υπερτερούν στην Ευρώπη».

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε πως το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει για την κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και μπορεί ως τον Ιούλιο του 2015 να ήμασταν απελπιστικά μόνοι, όμως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι εξελίξεις σήμερα μας δικαιώνουν. Και θα μας δικαιώσουν περισσότερο όταν -σε σύντομο χρόνο- οι εταίροι τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, όπως τα έχουμε τηρήσει εμείς». Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το αν σχετίζεται η ελληνική διαπραγμάτευση με τις γερμανικές εκλογές, ο υπουργός ξεκαθαρίζει, «δεν μπορεί ένα κράτος, ένας εταίρος, να περιμένει την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης εκλογικής διαδικασίας σε ένα άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποδέχεται λογικές εξαγωγής της πολιτικής κρίσης».

Τέλος, κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «δεν μας έχει πει αν έκαναν κάτι λάθος. Το αντίθετο. Μιλούν και αυτοί για το success story του κ. Σαμαρά. Και θέλουν να κάνουν ξανά τα ίδια. Ας το χωνέψουν, η Ελλάδα προχωράει και η καταστροφή που ονειρεύονταν δεν ήρθε. Αρκετά μας “έσωσαν” ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ. Δεν θέλουμε άλλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα