Το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ο Γεραπετρίτης για τα ελληνοτουρκικά

«Ναι» στο διάλογο, με προϋποθέσεις

Συνάντηση ενημέρωσης για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε την Παρασκευή ο υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χάρη Δημακαρέα.

Κατά τη συνάντηση αναγνωρίστηκε για μία ακόμα φορά η ανάγκη ύπαρξης ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, καθώς και της διεξαγωγής διαλόγου με δεσμευτική ατζέντα και χρονοδιάγραμμα.

Ενός διαλόγου που, όμως, για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δομείται πάνω σε δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις, όπως επισημάνθηκε: τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την οριστική εγκατάλειψη της επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα.

«Ο διάλογος δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην πάγια εθνική θέση ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς.

Επίσης, ζητήθηκε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων το αίτημα της οριστικής επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα