Το σενάριο Αντώναρου αρέσει στον Τσίπρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν όσα υποστηρίζει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η Ν.Δ. θα εξωθήσει σε παραίτηση τον Μητσοτάκη

Εκ διαμέτρου διαφορετική είναι η προσέγγιση των συντρόφων της Κουμουνδούρου σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα από την κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου, του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Οι διαρροές από την Κουμουνδούρου ήταν ότι όλοι πριν μπουν στην αίθουσα της συνεδρίασης άφησαν εκτός των κινητά τους για τον φόβο των Ιουδαίων.

Όμως το τι έγινε μέσα και η κοινή εκτίμηση ότι η Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί θα ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ τις εργασίες της για να κουκουλωθεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη,  μου προκάλεσε εντύπωση. Διότι από τη στιγμή που θα εξεταστεί όλη η δεκαετία δεν μπορούμε να μιλάμε για εξπρές διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση ο κάθε μάρτυρας να απαντά σε ερωτήσεις μόνο σε μία συνεδρίαση θα φτάσουμε τα Χριστούγεννα.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι λόγω των υποτιθέμενων αποκαλύψεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί, είτε να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, είτε να βρεθεί προ απροόπτου. Και σύμφωνα με τον Τσίπρα θα είναι  η αντικατάσταση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να γίνει από το ίδιο του το κόμμα. Είτε μέσω συνεδρίασης της ΚΟ της Ν.Δ., είτε μέσω σχηματισμού κυβέρνησης με επικεφαλής τρίτο πρόσωπο. Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει… γκαραντί πληροφορίες από τον Ευάγγελος Αντώναρο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εν λόγω πληροφορία. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», λέει μία παροιμία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα