Τολμηρή επίσκεψη Ζελένσκι στο υπό πολιορκία από τους Ρώσους Μπαχμούτ

Οι Ρώσοι προσπαθούν αρκετούς μήνες - χωρίς αποτέλεσμα - να καταλάβουν τη συγκεκριμένη πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας

Μια τολμηρή επίσκεψη στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού στρατού στο Μπαχμούτ, το οποίο βρίσκεται υπό διαρκή ρωσική πολιορκία τους τελευταίους μήνες, πραγματοποίησε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ.

Εκεί, ο Ουκρανός πρόεδρος έλαβε αναφορές σχετικά με την επιχειρησιακή κατάσταση των στρατευμάτων και την πορεία των εχθροπραξιών στη γραμμή του μετώπου, συνομίλησε με τους στρατιωτικούς και τους ευχαρίστησε για την προστασία της Ουκρανίας.

«Έχω την τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα ανατολικά του κράτους μας, στο Ντονμπάς, και να επιβραβεύσω τους ήρωές μας, να σας ευχαριστήσω, να σας σφίξω το χέρι. Σας ευχαριστώ για την προστασία του κράτους, της κυριαρχίας και της ανατολικής Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων υπερασπιστών με ενός λεπτού σιγή

Παράλληλα, ο Ζελένσκι απένειμε κρατικά βραβεία στους στρατιωτικούς για τη συνεισφορά τους στην προστασία της Ουκρανίας.

Αναφορικά με το Μπαχμούτ και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι, πλέον, περικυκλωμένο, ενώ από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σημειώνει ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ωστόσο έχει χάσει σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα