Τον καταδίκασαν ερήμην του

Για ένα περιστατικό που συνέβη το 2006 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον Ντέμη Νικολαΐδη.

Συγκεκριμένα, πριν από 7 χρόνια μετά από ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ υπήρχαν αποδοκιμασίες και επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο τότε πρόεδρος της «Ένωσης» είχε μηνύσει συγκεκριμένα άτομα, οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Ωστόσο, ο Νικολαΐδης, έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε και αρκετά… παρακαλετά απέσυρε τις μηνύσεις του. Αυτό φαίνεται ότι δεν έφτανε στους οργανωμένους του «δικεφάλου» οι οποίοι αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση, προχωρώντας σε δικές τους μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Μία από αυτές, του εκδικάστηκε σήμερα, Δευτέρα, από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο ενάγων ήταν ο Κώστας Κάππας, εκ των ηγετικών στελεχών του συνδέσμου οργανωμένων οπαδών των «κιτρινόμαυρων», «Πειρατές του Ονείρου».

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε φυλάκιση 22 μηνών (15 για την ψευδή καταμήνυση και επτά για τη συκοφαντική δυσφήμηση), ωστόσο η τελική απόφαση ήταν φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, ενώ η ποινή είναι εφέσιμη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η υπόθεση εκδικάστηκε, με τον Ντέμη Νικολαΐδη απόντα, χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου του.

Στην διαδικασία έδωσαν το παρών και όλα τα μέλη του κλαμπ των «Πειρατών του Ονείρου», τα οποία ζήτησαν η αποζημίωση να δοθεί στα παιδιά του ιδρύματος «Φλόγα». «Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενάντια στην καταστροφική θητεία Νικολαϊδη. Αυτά είναι τα παράσημα στον δικό μας αγώνα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «Πειρατές του Ονείρου».

Έκπληκτος ο Ντέμης!

Ο Νικολαΐδης έμαθε για την καταδίκη του από τα ΜΜΕ, αφού δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, μετά την απόσυρση των μηνύσεών του. Χωρίς να το γνωρίζει, δόθηκε συνέχεια στην υπόθεση, αφού εκείνος πίστευε ότι όλα θα σταματούσαν μετά τη δική του παύση των διαδικασιών, επαναλαμβάνουμε έπειτα από αρκετές πιέσεις, ειδικά. Για τον λόγο αυτό έμεινε έκπληκτος και προβληματισμένος -σύμφωνα με πληροφορίες- όταν ενημερώθηκε για την καταδικαστική απόφαση εναντίον του, αφού με το να αποσύρει ο ίδιος τις μηνύσεις κάνοντας το χατίρι όσων προσπάθησαν να τον μεταπείσουν για την συγκεκριμένη υπόθεση, θεωρούσε ότι είχε μπει ένα τέλος στο ζήτημα.

Διαβάστε επίσης