Τον Νικόλα Φαραντούρη από το think tank του Τσίπρα επιλέγει ο Κασσελάκης

Στις πρόσφατες διπλές βουλευτικές εκλογές ο Νικόλας Φαραντούρης ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας

Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ορίστηκε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, Νικόλας Φαραντούρης.

Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Φαραντούρης ήταν στο think tank που είχε συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας επί της προεδρίας του.

Ο Νικόλας Φαραντούρης στις πρόσφατες διπλές βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας. Είχε αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που, όμως, δεν εξέλεξε βουλευτή στην περιοχή.

Ποιος είναι ο Νικόλας Φαραντούρης

Ο Νικόλας Φαραντούρης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Δίκαιο της ΕΕ, του ανταγωνισμού και των διεθνών συναλλαγών. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με υποτροφίες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια του Ρότερνταμ, της Δρέσδης και στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ειδικεύεται σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και ευρωπαϊκών πολιτικών, ανταγωνισμού, ελευθέρωσης αγορών, ενέργειας και μεταφορών, προστασίας του περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικού δικαίου. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα