Τόπο στα… νιάτα στην Εθνική Κωπηλασίας

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών να προέρχεται από την κατηγορία κάτω των 23 ετών, θ’ αγωνιστεί η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που αρχίζει στις 2 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 5 στη Γλασκόβη.

Οι 13 από τους 15 αθλητές και τα έξι από τα οκτώ πληρώματα είναι ίδια με της ομάδας του παγκοσμίου U23, όπου η εθνική κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο και μοναδικές προσθέσεις η Κατερίνα Νικολαΐδου που θα αγωνιστεί στο σκιφ και ο Σπύρος Γιάνναρος που θα πάρει μέρος στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Επίσης δημιουργήθηκε ένα νέο πλήρωμα, αυτό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Νίνο Νικολαΐδη (ήταν 5ος στο μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών) και Γιάννη Μαρόκο, που μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών.

Στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης θα πάρει μέρος  και το χρυσό πλήρωμα του διπλού σκιφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Πόζναν με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Χρήστο Στεργιάκα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης είναι το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα (από 2-12/8) και στην ίδια πόλη με πέντε ακόμη Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα άλλων σπορ και συγκεκριμένα του Υγρού στίβου (κολύμβηση, καλλιτεχνική, καταδύσεις, ανοιχτή θάλασσα), ενόργανης γυμναστικής, ποδηλασίας, τριάθλου και γκολφ.

Στο Ευρωπαϊκό της Κωπηλασίας που θα γίνει στο Στραθκλάϊντ Κάτρι Κλαμπ  και περιλαμβάνει 18 αγωνίσματα θα πάρουν μέρος  600 αθλητές κι αθλήτριες απ’ όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής ομάδας:

Διπλό σκιφ (α): Γιάννης Καλανδαρίδης-Χρήστος Στεργιάκας

Τεράκωπος άνευ (γ): Δήμητρα Τσαμοπούλου-Ιωάννα Μπιτζιλέου-Μαργαρίτα Γεωργούδη-Αθηνά Αγγελοπούλου

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Αναστασία Βόντζου-Θωμαϊς Εμμανουηλίδου

Διπλό σκιφ (γ): Αννέτα Κυρίδου-Σοφία Ασουμανάκη

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (α): Νίνος Νικολαΐδης-Γιάννης Μαρόκος

Σκιφ ελαφρών βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος

Σκιφ (γ): Κατερίνα Νικολαΐδου

Σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Μαρία Πέργουλη

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Κώστας Δίτσιος, ενώ τη συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος, Τζιάνι Ποστιλιόνε, και οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Βασίλης Τζανίνης, Συμεών Σάμιος και Γιώργος Φώτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα