Τουρκική ακταιωρός ακούμπησε ελληνική κανονιοφόρο στα Ίμια

Οξύνεται η ένταση στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων -πλησιάζει και η «επέτειος» της θερμής κρίσης του 1996-, ενώ σήμερα το μεσημέρι τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ. Από το Πεντάγωνο κάνουν λόγο για «άστοχο χειρισμό» από την πλευρά των Τούρκων, ενώ δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές και το ελληνικό πολεμικό πλοίο συνεχίζει κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Να σημειώσουμε ότι το περαστικό συνέβη ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, στον απόηχο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής. Σε αυτή είχε τεθεί το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Πάνος Καμμένος, ενώ αναμένονται και τα διπλωματικά αντίμετρα στην ακραία τουρκική πρόκληση.

Διαβάστε επίσης