Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου – Εκτός ΜΕΘ σοβαρά τραυματισμένος διασωληνωμένος διανομέας

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο έχει γεμίσει με περιστατικά κορωνοϊού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ, για έναν 20χρονο ντελιβερά, που τραυματίστηκε χθες σοβαρά, σε τροχαίο στο κέντρο του Βόλου.

Ο 20χρονος, νοσηλεύεται με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και κάκωση στον θώρακα, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο νευροχειρουργός και πρόεδρος της τοπικής ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι σε άλλη ΜΕΘ ενώ διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ είναι με περιπλοκές λόγω κορωνοϊού, ακόμη ένα άτομο.

«Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται ΜΕΘ αλλάζει συνεχώς, είτε πρόκειται για covid είτε όχι. Η κατάσταση είναι ασφυκτική», τόνισε ο κ. Χαυτούρας.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αλλά τελευταία στιγμή έγινε μία κινητοποίηση και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει. Γίνονται συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές. Το νοσοκομείο όμως είχαμε αποφασίσει να μην ξεπεράσει τους 70 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία είχαμε 110 ασθενείς. Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια… Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα στο MEGA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα