Τρεις άνδρες και ένας ιερέας βίασαν και δολοφόνησαν 9χρονη

Όπως μεταδίδει το aljazeera, τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός 53χρονου ινδουιστή ιερέα, κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο, σε μια υπόθεση που ανέδειξε για άλλη μια φορά την εκτεταμένη σεξουαλική βία και τις διακρίσεις λόγω κάστας που υπάρχουν στη χώρα.

Οι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου, κατηγορούνται επίσημα για βιασμό, δολοφονία και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή εάν κριθούν ένοχοι.

Βιάστηκε ομαδικά

Το θύμα ανήκε στην κοινότητα Dalit της Ινδίας, την πιο καταπιεσμένη στην ιεραρχία των καστών του Ινδουισμού, δήλωσε στο CNN ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ingit Pratap Singh. Το θύμα φέρεται να βιάστηκε ομαδικά και να δολοφονήθηκε την 1η Αυγούστου σε μια νοτιοδυτική συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας, αφού είχε πάει να φέρει νερό, είπε.

Ο ιερέας είχε καλέσει τη μητέρα του θύματος και της έδειξε το πτώμα του νεκρού παιδιού της, είπε ο Singh, επικαλούμενος τη δήλωση της μητέρας. Ο ιερέας φέρεται να είπε στη μητέρα ότι η κόρη της είχε πάθει ηλεκτροπληξία, πρόσθεσε.

Ο ιερέας και άλλοι τρεις υπάλληλοι έπεισαν τη μητέρα να αποτεφρώσει το πτώμα, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν ταλαιπωρία να εμπλακεί η αστυνομία, δήλωσε ο Singh. Η σορός του κοριτσιού αποτεφρώθηκε, με την παρουσία των γονέων της, πρόσθεσε.

Όμως το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό του θύματος, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 χωρικοί εκείνο το βράδυ, ζητώντας δικαιοσύνη. Η αστυνομία συνέλαβε τότε τους τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Σινγκ.

Ακολούθησαν μέρες διαμαρτυριών στο Νέο Δελχί, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χωριό του θύματος, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα