Τρέλανέ μας… Κάκο

Τι είδε στο κανάλι του Σαββίδη για το γκολ του Ολυμπιακού και τι είδαν οι άλλοι διαιτητές

Απολαυστικός αλλά… προβλέψιμος ο πρώην διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος σχολίασε τις φάσεις του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και ανακάλυψε πως λανθασμένα μέτρησε το γκολ του Εμβιλά, αφού ο Χασάν επηρέασε την φάση και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Για την συγκεκριμένη φάση είπε: «Υπάρχει παράβαση μιας και από την θέση που βρίσκεται ο επιθετικός επηρεάζει τον τερματοφύλακα, μειώνει την οπτική του ικανότητα. Το VAR είχε διαφορετική άποψη, υπήρχε διχογνωμία με τον διαιτητή ο οποίος έπρεπε να πάρει την τελική απόφαση. Αυτή ήταν πως δεν επηρεάζει τον τερματοφύλακα. Θεωρώ πως ήταν λάθος η απόφαση των Πορτογάλων διαιτητών, έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ».

Για τα γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε είπε: «Ο συμπαίκτης του που έβγαλε την σέντρα δεν καλύπτεται. Σωστά ο βοηθός άφησε να εξελιχθεί η φάση και μετά πήρε την απόφαση ορθώς να ακυρώσει το γκολ».

Ας πάμε όμως και σε έναν κριτικό διαιτησίας που δεν εργάζεται στο κανάλι του Σαββίδη, για το τι συνέβη στον Βόλο.

Η διαιτησία του Πορτογάλου Βερίσιμο όπως είδαν σχεδόν όλοι ήταν εξαιρετική. Τι διαπίστωσε ο Κώστας Ακρίδας;

«Στο 61’ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί διότι ήταν οφσάιντ ο Φορτούνης, μπήκε και η γραμμή του VAR για να επιβεβαιώσει το ορθό της απόφασης. Σωστός ο β’ βοηθός Δημητριάδης, που υπέδειξε το οφσάιντ.

Στο 81’ σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν, που είναι σε θέση οφσάιντ, δεν βρίσκει την μπάλα, αντίθετα επιχειρεί να την αποφύγει και κάνει προσπάθεια να μη συμμετάσχει στη φάση . Ο τερματοφύλακας του Βόλου ήταν εκτός φάσης, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να προλάβει να επέμβει. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν είχε τον Χασάν μπροστά του, δεν επηρέασε δηλαδή το οπτικό του πεδίο. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός από τον Χασάν. Ο β’ βοηθός Δημητριάδης πήγε να πάρει τον διαιτητή στο λαιμό του. ο Βερίσιμο όμως πήγε ο ίδιος σωστά να δει τη φάση στο VAR, έκανε τη διαπίστωση μόνος του και κατακύρωσε το γκολ. Γενικά μία πολύ καλή διαιτησία σε ένα δύσκολο παιχνίδι με σωστές αποφάσεις στην εφαρμογή κανονισμών. Ο διαιτητής έδωσε πολλές κίτρινες αλλά ήταν όλες επιβεβλημένες. Σωστός επομένως και στην εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου. Πολύ καλή διαιτησία, είχε προσωπικότητα ο Βερίσιμο και στις αποφάσεις του δεν ταλαντεύτηκε πουθενά, ενώ στη δύσκολη φάση έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα