Τσαπανίδου για Χίο: “Ένιωσα βιασμένη από το «Μακελειό»”

Μετωπική επίθεση στον Στέφανο Χίο εξαπέλυσε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, καθώς στην εφημερίδα «Μακελειό» την εμφάνισε ως θύμα απόπειρας βιασμού.

Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας της εφημερίδας Μακελειό ανέφερε πως «χύμηξε να τη βιάσει και τον πλάκωσε στο ξύλο». Η δημοσιογράφος, μέσω κειμένου στην προσωπική της σελίδα ipop.gr διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζοντας πως: «Δεν έπεσα ποτέ θύμα απόπειρας βιασμού – Ποτέ των ποτών».

Στο ίδιο κείμενο, η Πόπη Τσαπανίδου περιγράφει το πώς ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και πώς ένιωσε όταν άρχισε ένας καταιγισμός μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο που την ρωτούσαν αν ισχύει.

«Ταράχτηκα, όμως, και εξακολουθώ να τρέμω καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, γιατί το δημοσίευμα ήταν τόσο περιγραφικό και τόσο χυδαία ψεύτικο που λειτούργησε βίαια στον ψυχισμό μου» τονίζει η δημοσιογράφος.

Σε άλλο σημείο του κειμένου η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρει πως ένιωσε βιασμένη και ας μην ήταν αλήθεια.

«Για λίγες στιγμές ένιωσα και εγώ βιασμένη. Σαν να παραβιάστηκε η προσωπική μου ζωή. Σαν να προστέθηκαν τραυματικές εμπειρίες στις πολλές υπάρχουσες. Κι ας ήταν φανταστικές. Αποκυήματα φαντασίας ανεύθυνων δημοσιογράφων.

Μέχρι την ώρα που είδα το πρωτοσέλιδο αυτό στο ίντερνετ, κανένας δημοσιογράφος δεν με κάλεσε στο τηλέφωνο να με ρωτήσει εάν ευσταθεί αυτό που άκουσε ως φήμη, πριν το τυπώσει με μελάνι και το αναρτήσει στο διαδίκτυο και στα μανταλάκια στα περίπτερα.

Αν και πολύ αμφιβάλλω εάν προ υπήρξε κάποια φήμη. Περισσότερο άκουσε την κοιλιά του ο συντάκτης αυτού του κειμένου. Για να κερδίσει λίγα κλικ, να πουλήσει μερικά έξτρα φύλλα, να κάνει έναν ντόρο, επέλεξε συνειδητά να προσωποποιήσει όσα το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν από δω κι από εκεί. Άλλωστε πάντα είναι πολύ πιο εύπεπτα τα προσωποποιημένα. Ταυτίζεται περισσότερο ο αναγνώστης όταν γνωρίζει την ταυτότητα του θύτη και του θύματος. Προτιμά να ξέρει για να ξεσπάσει τα συναισθήματά του. Της συμπόνοιας και συμπάθειας στο πρόσωπο του θύματος και της οργής, του θυμού, του μίσους για τον θύτη. Ντρέπομαι για αυτού του είδους την δημοσιογραφία, αυτού του πρωτοσέλιδου. Ντρέπομαι και θλίβομαι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα