ΤΣΙΑΡΑΣ: “Δικαιώθηκαν όλοι οι φόβοι μας με την συμφωνία”

«Βρισκόμαστε σε μια απόλυτη αντίφαση σε σχέση με αυτό που μας πρότεινε και φέρνει προς ψήφιση με τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση και σε σχέση με αυτό το οποίο ισχυρίζεται η σκοπιανή πλευρά», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», εκτιμώντας πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί «μακεδονικής γλώσσας» επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχε εκφράσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Όταν λέγαμε ότι η εκχώρηση της “μακεδονικής ταυτότητας” και της “μακεδονικής γλώσσας” στην πραγματικότητα ενισχύει υποθάλποντας όλους τους αλυτρωτισμούς και όλες τις πιθανές διεκδικήσεις που μπορεί να έχει η γειτονική χώρα σε έναν μελλοντικό χρόνο, τότε λέγανε ότι εμείς δεν θέλουμε τη λύση και εμείς δεν θέλουμε τη συμφωνία και ενώ από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΝΔ προφανώς θέλει να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα», εξήγησε.

«Όταν υποτίθεται ότι αυτά έπρεπε να έχουν αρθεί από το παρελθόν από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας και πριν καν ολοκληρωθεί η συμφωνία, έρχεται ο κ. Ζάεφ και μιλάει για “Μακεδονία του Αιγαίου” και για μεγάλη επιτυχία που θα διδάσκεται η “μακεδονική γλώσσα” στους “Μακεδόνες της Ελλάδος”, το ζήτημα δεν είναι ούτε μικρό ούτε και απλό. Και το λέω αυτό διότι εδώ πρέπει κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα και όλα αυτά που οι αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά καιρούς ισχυρίζονται περί δήθεν μοναδικής λύσης», ανέφερε ο κ. Τσιάρας. «Εδώ υπάρχει μια μεγάλη ήττα των εθνικών μας συμφερόντων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, που η πραγματική δυνατότητα και το momentum ήταν υπέρ των δικών μας συμφερόντων με μια χώρα, η οποία ήταν βυθισμένη σε εσωτερικές συγκρούσεις και σε ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά σηματοδοτούσαν και την ανάγκη της να βρει ταυτότητα και διέξοδο μέσα από αυτήν τη συμφωνία, δυστυχώς, αυτό το momentum όχι μόνο δεν το εκμεταλλευθήκαμε, αλλά καταφέραμε να σβήσουμε και τις κόκκινες γραμμές που διαχρονικά το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είχε θέσει και να πάμε κάτω από τον πήχη».

Διαβάστε επίσης