Τσίπρας από Χίο: «Χαλαρή ψήφος σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει Μητσοτάκης»

«Tον Ιούνιο δεν θα υπάρχει ο κόφτης της κ. Κεραμέως»

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας από τη Χίο μιλώντας σήμερα Σάββατο στην κεντρική αγορά της πόλης.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε για μια ακόμη φορά το δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή» και επισήμανε ότι χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία και διεύρυνση των ανισοτήτων, προσθέτοντας ότι πλέον το ζητούμενο για την επόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αν μένουμε Ευρώπη αλλά να ξαναγίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

«Χαλαρή ψήφος σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει Μητσοτάκης»

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς της κυρίως την κοινωνική αδικία, αλλά και τη φτωχοποίηση των πολιτών. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Οι εκλογές με απλή αναλογική που εμείς δημιουργήσαμε δεν σημαίνει χαλαρή ψήφο. Χαλαρή ψήφος σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει Μητσοτάκης, σημαίνει διαιώνιση των μεγάλων ανισοτήτων, σημαίνει ακρίβεια. Έχουμε 450.000 νέους ψηφοφόρους από 17 έως 21 ετών».

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε  εκφοβίζει, τρομοκρατεί, εκβιάζει τους εργαζόμενους που τους έβαλε να δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας. Κατήργησε το 8ωρο, την υποχρέωση να πληρώνονται υπερωρίες, τις συλλογικές συμβάσεις. Και θέλει τώρα, βάζοντας ασυνείδητους εργοδότες, να εκβιάζει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν την αφεντιά του, τη ΝΔ».

«Είναι χαμένος ο κόπος», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να προσθέσει ότι «ο μόνος τρόπος για να μην ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για να μη δώσουν στήριξη στην αλλαγή, για να μη δώσουν ισχυρό μήνυμα στην κάλπη ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αλλάξει η ζωή τους, είναι να τους στερήσει τη δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν, όπως έκανε για 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να πάνε στην κάλπη».

«Δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι»

Σε ότι αφορά στη Χίο και γενικά με τα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα χαρακτήρισε ως «αδικημένα από την κυβερνητική πολιτική» με δεκάδες παραδείγματα, όπως είναι η υγειονομική κάλυψη, ενώ υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ότι ένα από τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας, ήταν η δημιουργία των ΤΟ.Μ.Υ.

Ειδικά για τη Χίο, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι, το 2019, φεύγοντας από τη διακυβέρνηση της χώρας, η Μονάδα Υγείας Χίου είχε οκτώ ιατρούς ενώ σήμερα μόλις τρεις.

ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το «TURKAEGEAN», λέγοντας: «Δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι. Γιατί μόνο άχρηστοι θα μπορούσαν να παραδώσουν το όνομα του Αιγαίου στην Τουρκία για να κάνει διεθνή διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό της».

«Tον Ιούνιο δεν θα υπάρχει ο κόφτης της κ. Κεραμέως»

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Είπε ότι η κυβέρνηση τους στοχοποίησε: «ξύλο στις πλατείες, ξύλο στα πανεπιστήμια και φράχτες για την εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πρώτο που έκανε η κ. Κεραμέως ήταν να θεσμοθετήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να διώξει 20.000 μαθητές κάθε χρόνο απ’ τα δημόσια πανεπιστήμια».

Απευθυνόμενος σε όλα τα παιδιά που δίνουν τώρα τον αγώνα τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η πολιτική αλλαγή και η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας στις 21 Μάη θα δώσει τη δυνατότητα μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε να είναι η κατάργηση αυτής της άθλιας της ανήθικης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Όσοι λοιπόν δίνουν εξετάσεις να ξέρουν ότι τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει ο κόφτης της κ. Κεραμέως. Είκοσι χιλιάδες μαθητές περισσότεροι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα