Τσίπρας: Έχει χάσει την μπάλα στο κόμμα και του φταίνε τα «κακά» ΜΜΕ

Η προσωπολατρία για τον Τσίπρα αναδεικνύει το μέγεθος του εσωκομματικού προβλήματος στην Κουμουνδούρου

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία και δεν υπονοεί τίποτε άλλο από τη φθορά που προκαλεί το κουτσομπολιό, η γιγάντωση και η στρέβλωση των γεγονότων στις μικρές κοινωνίες. Αν, δε, συνυπάρχει και ο κοινωνικός ρατσισμός, οι αντιδικίες και αντιπαλότητες, ζήλιες και εμπάθειες, υποθέσεις και συμπεράσματα υπερτονίζουν το προβληματικό της κατάστασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί από το 2012 να έχει μετατραπεί σε μία μεγαλούπολη, όμως όσοι κατοικοεδρεύουν στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να διατηρούν τη νοοτροπία του χωριάτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα κακό χωριό. Έτσι, λοιπόν, οι κόντρες των ανθρώπων με την επαρχιώτικη νοοτροπία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν ποτέ, καθώς άλλοι δεν αντέχουν την πολύβουη πόλη. Άλλοι θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα είναι άθλια. Και πάντως έχουν αναπτύξει όλη την γκάμα για τους τρόπους που μπορούν διαφωνήσουν.

Το χειρότερο όλων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ότι τσακώνονται και σπεύδουν οι ίδιοι να το δημοσιοποιήσουν, αλλά ότι διαμαρτύρονται επειδή, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες αναδεικνύουν αυτούς τους τσακωμούς. Λες και οι δημοσιογράφοι βάζουν το ένα, ή το άλλο στέλεχος να τσακωθούν για να έχουν θέμα. Προφανώς η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, είτε το αγνοεί (πράγμα απίθανο), ή ποιεί τη νήσσα και προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, παριστάνοντας την έκπληκτη όταν μαθαίνει πως το ρεπορτάζ για τους εσωκομματικούς καβγάδες τροφοδοτείται από διαρροές, ή άτυπες ενημερώσεις που κάνουν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσωπολατρία

Ακόμη και η όψιμη προσωπολατρία προς τον Αλέξη Τσίπρα, είτε από τον Θανάση Καρτερό, είτε από τον Αλέκο Φλαμπουράρη αναδεικνύει ότι όντως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ακόμη και οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αμφισβητήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά όταν δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εμφανίζονται από το πουθενά, απλά και μόνο για να προσφέρουν μία στήριξη στον κ. Τσίπρα, όλοι τότε κατανοούμε πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», όπως ανέφερε ο Ουίλιαμ Σέξπιρ στον Άμλετ για να περιγράψει κάτι περίεργο ή για να αναδείξει κάτι νοσηρό που κρύβεται πίσω από μια κατάσταση.

Στα αστικά κόμματα λειτουργούν και αναπτύσσουν ένα ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης που συνήθως οδηγεί σε περιορισμό των μεγάλων εσωτερικών αντιπαραθέσεων όταν είναι στην αντιπολίτευση και όταν δεν υπάρχει στον ορίζοντα μια προοπτική αλλαγή ηγεσίας. Όμως όλοι στην Κουμουνδούρου και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη εξακολουθούν να ακροβατούν για το τι κόμμα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξελιχθούν σε ένα αστικό κόμμα, ή θα παραμείνουν στο χώρο της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς, όπου θα καταγγέλλουν το μνημόνιο και όταν κυβερνούν θα εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές –όπως τις κατήγγειλαν- και δεν θα τρέχει κάστανο. Και με την δικαιολογία στο στόμα «ότι μας την επέβαλλαν οι δανειστές». Μία αστεία δικαιολογία, που αναδεικνύει την δουλικότητα τους έναντι των ξένων δυνάμεων.

Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητεί μόνιμα άλλοθι στο να κατηγορεί ότι για όλα ευθύνονται τα κακά ΜΜΕ, είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι η κοινωνία έχει αποφανθεί ότι απουσιάζει μία στιβαρή αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση που δεν τα έχει κάνει όλα καλά και παρουσιάζει και αδυναμίες και υποπίπτει σε λάθη. Και το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ διογκώνεται όταν πάνω στην αντιπολιτευτική του έξαψη βρίσκει απέναντι του και δικά του παιδιά. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Μαρίκας Φραγκάκη, όπου στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η Μαρίκα Φραγκάκη για πολλά χρόνια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στο ΤΧΣ το 2017 από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα