Τζαβέλας στον αθλητικό δικαστή: «Αν θεωρεί κάποιος ότι έβρισα τον Αλκη, να τιμωρηθώ»

 

«Δεν έβρισα κανέναν, αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του Άρη, θέλω να τιμωρηθώ». Αυτό υποστήριξε στην απολογία του στον αθλητικό δικαστή ο Γιώργος Τζαβέλας, για την λέξη» σκουλήκια» που χρησιμοποίησε, μόλις η ΑΕ ισοφάρισετον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σήμερα η απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλας. «Είμαι 16-17 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι μου που προκαλεί τους αντιπάλους. Δεν έχω γυρίσει ποτέ το κεφάλι μου στην κερκίδα. Δεν έχω μιλήσει σε οπαδούς, με έβριζαν από την αρχή του αγώνα, εμένα τη γυναίκα μου, τη μητέρα μου, καρκίνο, χιαστούς. Ο συμπαίκτης μου στον πανηγυρισμό του έδειξε το «Α» για τον Άλκη, δεν τον πρόσεξα, εγώ λέω προς αυτόν μια έκφραση που λέμε πάντα, φαίνομαι νευριασμένος» τόνισε στην απολογία του ο διεθνής αμυντικός.

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, όχι για την πράξη μου»

Για τη συγγνώμη που ζήτησε, είπε. «Βγήκα και ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, όχι για την πράξη μου. Δεν έχω κάνει κάτι, δεν έβρισα κανέναν. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Άρη εκεί, δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ποδοσφαιριστές. Φαίνομαι απέναντι στην κάμερα γιατί είχε πάει ο Αραούχο στην κάμερα. Αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του Άλκη, να τιμωρηθώ. Δεν αντιλήφθηκα κάτι εκείνη την ώρα…»

Αλεξίου: «Δεν το είπε στους οπαδούς, ζητάμε την απαλλαγή του»

Από την πλευρά της ΑΕΚ, κατηγόρησαν site «ερυθρόλευκων» συμφερόντων για σύνδεση του πανηγυρισμού με τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη. Υποστήριξαν ότι η δίωξη έγινε έπειτα από δημοσίευμα του συγκεκριμένου site και επιθέσεις που δέχθηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επειδή άργησε να ασκήσει δίωξη,

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέκος Αλεξίου είπε τα εξής:

«Αρνούμαστε την κατηγορία της εξύβρισης, δεν αρνούμαστε το περιστατικό. Η διώξη έγινε κατόπιν δημοσιεύματος σε site φίλα προσκείμενο στον Ολυμπιακό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Επειδή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν άσκησε άμεσα δίωξη, δέχθηκε επιθέσεις από το συγκεκριμένο site. Δεν θα πω όμως, ότι επηρεάστηκε.

Η φάση δεν διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Ο διαιτητής είδε τι συνέβη, είδε πέντε παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν, να λέει στον Αραούχο «τι έκανες στα σκουλήκια». Ο Τζαβέλλας ήταν με πρόσωπο στο άδειο πέταλο δεν υπήρχαν οπαδοί εκεί, δεν το είπε στους οπαδούς. Καλώς ή κακώς οι ομάδες έχουν κάποια προσωνύμια, αυτές οι λέξεις δεν είναι προσβλητικές, είναι αποδεκτές από τους ίδιους τους οπαδούς. Ο Τζαβέλας είπε στον Αραούχο, «τι έκανες στα σκουλήκια ρε». Κάποιοι όμως, συνέδεσαν την ενέργεια αυτή με προσβολή της μνήμης του νεκρού.

Υπάρχει δόλος; Όχι. Είχε σκοπό τον Άρη; Όχι; Απευθύνθηκε σε κανέναν; Όχι. Διέλαθε της προσοχής του διαιτητή; Όχι, Είδα το βίντεο και με μεγάλη προσπάθεια μπόρεσα να καταλάβω δύο συλλαβές.

Δεν υπάρχει δόλος. Ο Τζαβέλας από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τον έβριζαν. Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και στο τέλος είπε «τα έσκισες τα σκουλήκια…». Ο διαιτητής το είδε και θεώρησε ότι δεν υπήρχε παραβατική συμπεριφορά. Σε ποιον απευθύνθηκε; Σε κανέναν άρα δεν υπάρχει τέλεση του αδικήματος. Στη δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρει ότι απευθύνθηκε σε οπαδούς του Άρη. Όλα αυτά είναι δημιούργημα του 10, είναι ανήθικο που προκάλεσαν όλο αυτό και το συνέδεσαν με τον χαμό του οπαδού του Άρη.

Μόλις είδε τι έγινε, ζήτησε αντρίκεια συγγνώμη. Θα έπρεπε ο διαιτητής να τον αποβάλλει αλλά δεν έγινε τίποτα. Ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR παρενέβησαν, δεν είχε λόγο να έρθει η υπόθεση ενώπιον σας, ζητάω την απαλλαγή του».

Δημάτος: «Με τη συγγνώμη ήθελε να αποτινάξει από πάνω του μια άδικη κατηγορία».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος. «Ήμουν στο γήπεδο, κανείς δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβη στον πανηγυρισμό. Την επόμενη ημέρα είχε έτοιμη την δήλωση του ο ίδιος με την οποία ζητούσε συγγνώμη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ήθελε να αποτινάξει από πάνω του μια άδικη κατηγορία. Ήξερε ότι δεν είχε προσβάλει κανέναν και φυσικά δεν είχε καμία σχέση με τη μνήμη του 19χρονου Άλκη. Δεν απευθύνθηκε στους φιλάθλους του Άρη, στον συμπαίκτη του το είπε, είναι ξεκάθαρο από το βίντεο. Είναι όλοι μαζεμένοι απέναντι από το άδειο πέταλο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα