Υπουργείο Άμυνας-τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες

Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών η διαπραγμάτευση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς και της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Φώφης Γεννηματά, με τους επικεφαλής της τρόικας, για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποδείξει στην τρόικα ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία των δύο επιχειρήσεων είναι βιώσιμο. Επισήμανε δε, ότι δεν μπορεί να επιστραφεί στο σύνολό του το ποσό που ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ως παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ) και για τον συγκεκριμένο λόγο, οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι η πρώτη φορά που το θέμα συζητείται κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς έως τώρα ήταν σε επίπεδο ανταλλαγής επιστολών.

Σημειώνεται ότι, μετά τη διαπραγμάτευση για τις αμυντικές βιομηχανίες, η συζήτηση με την τρόικα θα επικεντρωθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΛΑΡΚΟ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης