«Βαριές καμπάνες» σε Αφρικανούς διαιτητές

«Βαριές καμπάνες» επέβαλλε σε 11 διαιτητές και βοηθούς η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Αφρικής. Οι οποίοι -κατόπιν έρευνας του Γκανέζου δημοσιογράφου, Anas Aremeyaw Anas, που προβλήθηκε στο BBC με τον τίτλο «Προδίδοντας το παιχνίδι»- κρίθηκαν ένοχοι δωροδοκίας.

Οι τιμωρίες αρχίζουν από δύο χρόνια απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με ποδοσφαιρική δραστηριότητα και φτάνουν σε μια περίπτωση στον διά βίου αποκλεισμό. Ο οποίος επιβλήθηκε στον Κενυάτη βοηθό διαιτητή, Marwa Range.

Με δέκα χρόνια απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με ποδοσφαιρική δραστηριότητα τιμωρήθηκαν ο διαιτητής, Yanissou Bebou (Τόγκο), και ο βοηθός, Jallow Ebrima (Γκάμπια). Με έξι χρόνια ο διαιτητής, Denis Dembele (Ακτή Ελεφαντοστού), με πέντε ο επίσης διαιτητής, Boukari Ouedraogo (Μπουρκίνα Φάσο), και οι βοηθοί, Moriba Diakite (Μάλι), Demba Boubou (Μαυριτανία), Maman Raja Abba Malan Ousseini (Νιγηρία). Δύο χρόνια απαγόρευση επιβλήθηκε στον διαιτητή, Coulibay Abou, και στους βοηθούς, Marius Tan, Bi Valere Gouho, άπαντες από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Να σημειώσουμε ότι σε ισάριθμους διαιτητές και βοηθούς έχουν επιβληθεί ποινές με αναστολή ως τις 5/8. Όταν και οι περιπτώσεις τους θα εξεταστούν επισταμένα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Το αποκαλυπτικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα