Βαρούχας- Κάκος: «Πέναλτι ο Ρέαμπτσιουκ» – Σπάθας: «Ήταν χέρι στήριξης»

Σωστή χαρακτήρισαν την απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (1-2) για χέρι του Ρέαμπτσιουκ ο Παναγιώτης Βαρούχας και ο Τάσος Κάκος, ενώ αντίθετη γνώμη εξέφρασε ο Ηλίας Σπάθας.

Στην «Αθλητική Κυριακή» στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ναι μεν η μπάλα βρίσκει στο χέρι στήριξης του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά ακουμπά την παλάμη του ποδοσφαιριστή. Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον το χέρι είναι επέκταση του σώματος του ποδοσφαιριστή και επομένως ο Άγγελος Ευαγγέλου ορθώς έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την ίδια άποψη διατηρεί και ο Τάσος Κάκος, ο οποίος επισήμανε ακριβώς το ίδιο στο «Total Football» του Open, ότι το χέρι στήριξης έχει μετατραπεί σε προέκταση του σώματος του παίκτη.

Διαφορετική άποψη είχε ο Ηλίας Σπάθας. Ο πρώην αρχιδιαιτητής μίλησε μέσα από τη συχνότητα του Mega και την εκπομπή «Super Μπάλα Live» για τη φάση και έμεινε στο γεγονός πως δεν υπήρχε πρόθεση από τον Μολδαβό μπακ του Ολυμπιακού. Επομένως, τόνισε ότι κακώς καταλογίστηκε παράβαση στην εν λόγω φάση.

«Το χέρι στην συγκεκριμένη φάση είναι σημείο στήριξης και δεν υπάρχει πέναλτι. Ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι, δεν υπάρχει παράβαση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπάθας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα