Βατικανό: Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πιερρακάκη στο Βατικανό είναι να ανοίξει γέφυρα άμεσης επικοινωνίας με την Αγία Έδρα

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (8/5), σύντομη συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη,

pierrakakis-vatikano

 

Υπενθυμίζεται, ότι σκοπός της επίσκεψης του κ.Πιερρακάκη στο Βατικανό είναι να ανοίξει γέφυρα άμεσης επικοινωνίας με την Αγία Έδρα, όπως δήλωσε στο protothema.gr o Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, κ. Θεόδωρος Κοντίδης: «Είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί μία εγκάρδια σχέση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Αγίας Έδρας».

Τον υπουργό Παιδείας συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής και ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Θεόδωρος Κοντίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγία Έδρα, ο υπουργός Παιδείας πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο κ. Κοντίδης, ο οποίος συμμετέχει τιμής ένεκεν στην αποστολή μίλησε σχετικά με την επίσκεψη στο Βατικανό, λέγοντας πως ήταν επιδίωξή τους «μία – σύντομη έστω – συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο», γεγονός που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών, «βασικός στόχος του ταξιδιού στην Ιταλία, είναι η επικοινωνία. Είναι σημαντικό, το υπουργείο Παιδείας και η Αγία Έδρα να έχουν μία γνωριμία και άμεση επικοινωνία, το επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Άλλωστε, ειδικά σε θέματα πολιτισμού και παιδείας, το καλύτερο είναι να ανοιχτεί μία απευθείας γέφυρα επικοινωνίας. Αυτό είναι το βασικότερο. Υπάρχουν φυσικά και άλλα, επιμέρους θέματα – ενδεχομένως να συζητηθεί και το θέμα των σχολείων της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συναντήσει ο κ.Πιερρακάκης στο Βατικανό, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, κ.Κοντίδης είχε αναφέρει: «Ένα πρόσωπο που θα συναντήσουμε, είναι ο υπεύθυνος της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τα διάφορα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, ο Βρετανός Επίσκοπος Γκάλλαγκερ (Archbishop Paul Gallagher) – ο ‘υπουργός Εξωτερικών’ του Βατικανό. Επιπλέον, αναμένεται πως θα έχουμε συνάντηση και με τη Γραμματεία, που ασχολείται με τις καθολικές Εκκλησίες σε όλη τη Μεσόγειο». Όπως τόνισε σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Παιδείας στο Βατικανό, « είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί μία εγκάρδια σχέση, μία γνωριμία ώστε σε θέματα Παιδείας και πολιτισμού ή σε θέματα, που προκύπτουν στην Ευρώπη, όταν συνομιλούμε με το Βατικανό, να το κάνουμε μέσω γνωστών ανθρώπων αντί να μιλάμε σε μία απρόσωπη Διεύθυνση», υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει ξαναπάει στο Βατικανό υπουργός Παιδείας από την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα