«Βλέπε, άκου, μη μιλάς»… Ιβαν-ική δημοκρατία στον ΠΑΟΚ

Φοβερά πράγματα. Ο Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, είπαν μ’ ένα στόμα μια ψυχή ο Κυριάκος – Φιγούρας – Κυριάκος με τον Όλαφ Ρέμπε στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα. Μίλησαν. Και τι είπαν; ΠΡΟ-ΠΟ, που έλεγε παλιά η διαφήμιση;

Είπαν για τον καιρό στο Ροστόφ ο Ιβάν με τον Αντρέ; Για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα; Για τον πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν; Για το «Big Brother»; Για τι ακριβώς μίλησαν; Αυτό δεν το είπε ούτε ο Φιγούρας, ούτε ο Ρέμπε. Μόνο ότι μίλησαν και η πόρτα παραμένει ανοικτή.

Μάλιστα. Για το παραδάκι μίλησαν ο Ιβάν με τον Αντρέ. Τόσα δίνω, πόσα θες, στα Λαδάδικα πουλάν αυτό που θες, που τραγούδησε κι ο αείμνηστος Μητροπάνος.

Να σου δώσω και την είδηση. Δεν τα βρήκαν. Αν τα είχανε βρει, πρώτος και καλύτερος θα το ανακοίνωνε ο Φιγούρας και ο Ρέμπε. Θα φοράγανε και το χαμόγελο που σκοτώνει και πάρε λαέ του ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια, που ο πολυχρονεμένος τον κράτησε.

Άκου, μάστορα, τη δήλωση και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει:

«Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κλείσουμε την πόρτα στον Αντρέ Βιεϊρίνια, γιατί μέχρι την τελευταία ημέρα που μπορεί να παίξει ο Αντρέ για τον ΠΑΟΚ, εμείς θα κρατάμε ανοιχτή αυτή την πόρτα. Εμείς οφείλουμε από σεβασμό να έχουμε αυτή την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον…»

Και παρακάτω: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την πορεία του Αντρέ και να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον. Ο Βιεϊρίνια είχε πρόσφατα, τις τελευταίες μέρες, επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη. Εμείς κάναμε από την πλευρά μας τις κινήσεις που πρέπει…»

Αν δεν το ’πιασες, σ’ το ρίχνω εγώ. Εμείς κάναμε την προσπάθεια, σου λέει ο Κυριάκος. Είναι στο χέρι του Αντρέ τώρα. Άρα, αν δεν έρθει, αυτός θα φταίει. Και το ξανάπε στο ράδιο Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο. Μάλιστα. Κι όταν τον ρωτήσανε τον Φιγούρα τι παίζει με τον Αντρέ, δεν ξέρω, σου λέει, δεν μίλησα μαζί του.

Τι λες, ρε φιγουρίνι; Εσύ είσαι άνθρωπος του ΠΑΟΚ κι έπρεπε να μιλήσεις με τον Βιεϊρίνια να σου πει τι είπε με τον Σαββίδη; Και γιατί δεν έπαιρνες τον ίδιο τον Σαββίδη να σου πει; Υπάλληλός του δεν είσαι;

Φως-φανάρι ότι το δούλεμα στον λαό του ΠΑΟΚ πάει ψιλό γαζί από τον Κυριάκο και το Σαββιδοτεχνείο που τον φιλοξενεί. Έτσι είναι. Σανό φιγουρένιο τον ταΐζουν τον λαό του ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, τελειωμένα πράγματα. Εκτός κι αν ο Ιβάν ανοίξει το πορτοφόλι και δώσει καλό χρήμα κι όχι φραγκοδίφραγκα.

Πάμε παρακάτω. Ο Κυριάκος τα έβαλε και με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν νιώθουν ΠΑΟΚ, είπε τις προάλλες. Και τι θα πει, ρε Φιγούρα, να νιώθουν ΠΑΟΚ; Παντρεμένοι είναι με τον ΠΑΟΚ; Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουνε.

Κι επανήλθε ο Κυριάκος, ότι έξω η εσωστρέφεια και τα ρέστα. Άπαξ κι ο άλλος είναι βαμμένος ΠΑΟΚτσής και βλέπει τα τρένα να φεύγουν, να μην μπορεί να μιλήσει; Πλάκα κάνουμε τώρα; Βγαίνουν οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ και κάνουν δηλώσεις. Το απαγορεύει κι αυτό ο Ιβάν, μέσω του Κυριάκου.

Μέχρι τώρα, βέβαια, πηγαίνανε όλα πρίμα στον ΠΑΟΚ με τους δημοσιογράφους. Τους είχε μαντρώσει για τα καλά ο Ιβάν, τους άνοιξε και εφημερίδα και τους έβαλε όλους μέσα και όλα καλά. Κάπου έκλεισε η στρόφιγγα, όμως. Και μετά, ο χάρος βγήκε παγανιά.

Ο Κυριάκος έδειξε και πόσο δημοκράτης είναι με τους δημοσιογράφους, που κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ. Για να γράψουνε κάτι, πρέπει να πάρουν άδεια από το Πολίτμπιρο του Ιβάν ή του Γιωργάκη. Έτσι πάει η δουλειά.

Εδώ μιλάμε ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται της τρελής που έφυγαν τόσοι παίκτες, και ο Κυριάκος σου λέει ότι εκεί που χρωστούσαμε σαράντα μιλιόνια, τώρα χρωστάμε 17. Και ορκωτός λογιστής ο Κυριάκος.

Λες και τον νοιάζει τον κόσμο του ΠΑΟΚ πόσα χρωστάει η ΠΑΕ. Συνεταίροι είναι; Άμα είναι, αλλάζει το πράγμα. Σ’ το ξανάγραψα, μάστορα. Έτσι κι ο λαός δεν βλέπει φως, δεν σε σώνει κανένας δημοσιογράφος κόλακας.

Ο λαός θέλει παίκτες. Να βλέπει να γουστάρει. Κι όχι να πανηγυρίζουνε στην ΠΑΕ κι ο Φιγούρας μαζί, επειδή πουλήθηκαν ο Πέλκας, ο Άκπομ κι ο Λημνιός, ενώ την έκανε και ο Μαουρίτσιο κι ο Μίσιτς είναι για σέρβις και δεν είναι και του ΠΑΟΚ, πια.

Κι άπαξ κι οι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη δεν γράφουν, ούτε μιλάνε, τους τα χώνουνε στα ίσια οι οπαδοί, ότι τα παίρνετε και άλλα τέτοια. Και τι να κάνει κάποιος που δεν ανήκει στο Σαββιδοτεχνείο; Να λέει ότι ωραία μέρα έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και βγείτε για φραπεδιά στον Λευκό Πύργο; Αυτό είναι Ιβανική δημοκρατία, όχι κανονική. Κι ο Κυριάκος ιδεολογικός ινστρούχτορας.

Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά ο Κυριάκος του είπε ότι είναι κακομοίρηδες και εμμονικοί. Για τέτοια πράγματα μιλάμε. Ότι έχουν τον νου τους στο κακό. Μάλιστα. Και πού να το έχουνε, δηλαδή, όταν βλέπουνε να γκρεμίζεται η πολυκατοικία; Στο καλό; Άπαξ κι ακούνε τον Φιγούρα να λέει ότι έφτιαξε ο ΠΑΟΚ ομάδα για πρωτάθλημα, τι να κάνουνε δηλαδή; Ότι δεν ακούνε;

Έτσι είναι. Παρακολουθεί ο άλλος τα social media και βαστάει καραούλι, μπας και γράψει τίποτα ο μικρός Γιωργάκης, Γιώργος Σαββίδης, ο instaGiorgis. Μάλιστα. Και γράφει ο μικρός, περιμένετε την Τετάρτη για να δείτε τι έχει να γίνει.

Τρελαίνεται ο ΠΑΟΚτσής. Για να το γράφει αυτό ο Γιωργάκης, σου λέει, κάτι σοβαρό παίζει. Και θα το ανακοινώσει ο Ρέμπε στη συνέντευξη Τύπου. Ρίχνει και μια ματιά στα σάιτ, ο ΠΑΟΚ κοντά στον Καγκάβα, σου λέει. Γιαπωνέζος με θητεία σε Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα ρέστα. Παιχταράς.

Περνάει η Τετάρτη, περνάει η Πέμπτη, η Παρασκευή, πουθενά ο Καγκάβα. Ούτε ο μικρός Γιωργάκης έγραψε «συγγνώμη, λάθος». Μια που το έγραψε και μια που το ξέχασε. Ο κόσμος, όμως, δεν ξεχνάει. Και τι να κάνει, δηλαδή, να μη ρωτήσει; Το ίδιο και οι κανονικοί δημοσιογράφοι.

Ο Κυριάκος, όμως, σου λέει, μη γράφετε τίποτα, γιατί κάνει κακό στον ΠΑΟΚ. Στο κόμμα, δηλαδή. Έτσι είναι. Λες κι ο ΠΑΟΚ είναι κόμμα, δεν είναι ομάδα. Μη τυχόν γράψουνε κάτι που δεν πρέπει και στενοχωρηθεί ο πρόεδρος του κόμματος.

Τώρα, θα πεις, σάμπως διαφέρει το ένα από το άλλο; Με κόσμο έχουνε να κάνουνε τα κόμματα, με κόσμο και οι ομάδες. Κι ο Κυριάκος γι’ αυτήν τη δουλειά προσλήφθηκε από τον Ιβάν. Για να κουλαντρίζει τους δημοσιογράφους. Δεν είναι πάντα λύση οι μεταγραφές, σου λέει ο Κυριάκος, και το μπουμπουνίζει το Σαββιδοτεχνείο και σε μεγάλο τίτλο.

Και ρωτάει ένας δημοσιογράφος στο ράδιο στη Θεσσαλονίκη, άμα δεν είναι λύση οι μεταγραφές, τότε γιατί ο Ιβάν έδωσε ένα βαγόνι ρούβλια κι έφερε παικταράδες και πήρε το πρωτάθλημα; Άμα δεν ήτανε λύση οι μεταγραφές, θα έπαιζε με τον ΓΧ Γεωργιάδη, ακόμα και τον Βασίλη Βασιλάκο.

Κι αυτό άσπρο-μαύρο ο Κυριάκος το λέει ότι είναι εσωστρέφεια. Είπε την παπαριά του αιώνα ότι η λύση δεν είναι μεταγραφές και θέλει παλαμάκια. Λες και είναι ζόμπι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Να σ’ το κλείσω. Ο ΠΑΟΚ θα πορευτεί φέτος όπως ο Τσίπρας. Που ήρθε, έπαιξε μπάλα με τον κόσμο, ότι είμαστε αριστερή κυβέρνηση και δικαιούμαστε κι εμείς ένα πρωτάθλημα. Το πήρε το πρωτάθλημα στις εκλογές και μετά υπέγραφε τα μνημόνια. Τον κοζάρισαν κι οι αυτοί που τον ψήφισαν μονοκούκι και τον έστειλαν στο Europa League στις επόμενες εκλογές.

Αυτή την τύχη θα έχει κι ο Ιβάν Σαββίδης, έτσι και δεν χώσει το χέρι στην τσέπη για να φέρει παικταράδες. Την τύχη του Αλέξη θα έχει. Εδώ, ρε, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν με τον Κόκκαλη κι αυτοί του Παναθηναϊκού με τους Βαρδινογιάννηδες, και θα τη γλιτώσει ο Σαββίδης;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα