Βορίδης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές

«Είπε Μάιο, νομίζω, ο πρωθυπουργός. Το 21 του μηνός δεν το είπε. Εσείς έχετε δικαίωμα να κάνετε εκτιμήσεις»

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για εκλογές έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από τη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη μέσα στον χώρο της ΔΕΘ

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Ερωτηθείς για το εάν οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου, ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είπε Μάιο, νομίζω, ο πρωθυπουργός. Το 21 του μηνός δεν το είπε. Εσείς έχετε δικαίωμα να κάνετε εκτιμήσεις».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η τραγωδία των Τεμπών θα έχει δημοσκοπικό κόστος, σημειώνοντας ότι έμφαση δεν μπορεί να δίνεται σε αυτό. «Είναι μία συνέπεια η οποία απλώς αποτυπώνεται στις μετρήσεις. Εάν θέλετε να μιλήσουμε για την πορεία προς τις εκλογές και το αντικείμενο της συζήτησης που θα τεθεί στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου προφανώς θα μιλήσουμε για πολύ περισσότερα πράγματα. Θα μιλήσουμε για την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική, για τη δημόσια τάξη, για την εθνική κυριαρχία, για την άμυνα, για τη δημόσια διοίκηση. Θα είναι μια πιο ευρεία συζήτηση προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα ψηφίσει και ο κάθε πολίτης να διαμορφώσει την άποψη του. Δεν θα πυκνώσουμε τον χρόνο μίας κυβερνητικής θητείας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο που συνέβη αυτή η τραγωδία».

Παράλληλα, σχολίασε και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, υποστηρίζοντας ότι δεν διαπιστώνει συστημικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

«Εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο δεν ξέρω/δεν απαντώ/ δεν έχω αποφασίσει παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές, στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μία τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον»

Για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλής στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο των Σερρών, ο κ. Βορίδης επισήμανε: «Το απάντησε ο πρωθυπουργός, είπε θα το συζητήσει μαζί του. Ήδη έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός. Ούτως ή άλλως δύο είναι οι άνθρωποι που έχουν να αποφασίσουν για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ο ίδιος εάν ενδιαφέρεται και ο πρωθυπουργός εάν θα τον προτείνει. Είπαν ότι θα το συζητήσουν, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της συζήτησης».

Παράλληλα, ερωτήθηκε και για το τι θα έκανε ο ίδιος αν βρισκόταν στη θέση του κ. Καραμανλή. «Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής με την παραίτησή του ανέλαβε πολιτική αντικειμενική ευθύνη αλλά έδειξε και μία μοναδική ευθιξία την οποία μπορεί να την θεωρούμε αυτονόητη αλλά, δεν είχαμε δει το αυτονόητο να γίνεται από άλλους. Το είδαμε να γίνεται από τον συγκεκριμένο. Πώς θα αντιδρούσα; Όπως κι εκείνος: Θα συζητούσα με τον πρωθυπουργό», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα