bpbg
bpbg

Βουβοί και άβουλοι εισαγγελείς στη σκευωρία της Novartis

Οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης, και ο επόπτης τους Π. Μπρακουμάτσος, απέκρυψαν ότι ενώ ο Μάξιμος Σαράφης προσδοκούσε οικονομικό όφελος στις ΗΠΑ, με την κατάθεσή του διέσυρε τους 10 πολιτικούς

Από το τέλος του 2017, που άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της Novartis, νομίζαμε ότι τα ’χουμε δει όλα.

«Άτεγκτοι» εισαγγελείς Διαφθοράς, με ηγέτιδα την «ιέρεια» της Δικαιοσύνης, αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, που με «θάρρος» και «παρρησία» στέλνει στη Βουλή στις 5/2/2018, φάκελο με δέκα πολιτικούς, οι οποίοι εμφανίζονται ότι «τα ’παιρναν» από τη Novartis.

Μέσα στον φάκελο υπήρχαν τρεις «βαριές» καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων, που είχαν όμως περιβληθεί και με τον μανδύα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με εισήγηση της κας Τουλουπάκη, αφού η ίδια είχε διαπιστώσει ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την προστασία αυτή, καθώς

α) δεν είχαν εμπλοκή κατ’ ουδένα τρόπο στις εν λόγω «πράξεις» των δέκα πολιτικών προσώπων, και

β) δεν απέβλεπαν σε ίδιον όφελος.

Χρειάστηκε να περάσουν 25 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα, για να διαπιστώσει σοκαρισμένος,

ολόκληρος δικαστικός κλάδος, η Βουλή, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, αλλά και οι απλοί πολίτες, ότι όλο το παραπάνω περιγραφέν σκηνικό ήταν μια καλοστημένη σκευωρία, με πρωταγωνιστές τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, ώστε να «τσαλακωθούν» ανεπανόρθωτα τα δύο κόμματα της τότε αντιπολίτευσης, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, επ’ ωφελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «να κυβερνά τη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά έχουν καταθέσει μάρτυρες, ότι τους τόνιζαν οι ανακριτές τους.

Πρώτος ο επιφανής συνταγματολόγος και πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος, που ενέπλεξαν στην υπόθεση κουκουλοφόροι μάρτυρες, χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή ως «συνωμοσία κατά των αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Μετά την παραπάνω εισαγωγή, ας προχωρήσουμε πέραν των κρίσεων και στα πραγματικά περιστατικά, ξετυλίγοντας το κουβάρι της σκευωρίας.

Με την πράξη υπ’ αριθμόν 3/2018, η κα Τουλουπάκη διαβεβαιώνει τον επόπτη της υπόθεσης Novartis, κ. Παπαγεωργίου, ότι οι τρεις μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης, Ιωάννης Αναστασίου και Κατερίνα Κελέση, που η ίδια είχε χρίσει ως προστατευόμενους μάρτυρες, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ώστε να χρισθούν ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Προεξοφλώντας μάλιστα την έγκριση της γραπτής εισήγησής της, στις 5/2/2018, ημέρα Δευτέρα, ο φάκελος με τους δέκα πολιτικούς αποστέλλεται στη Βουλή.

Με την υπ’ αριμ. ΕΠ140/9-2-2018, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, κ. Παπαγεωργίου, εκδίδει την διάταξη για τους τρεις μάρτυρες ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι.  Ελλείψει στοιχείων για τους επτά από τους δέκα πολιτικούς, αφού δεν στοιχειοθετούνται οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και δεν διαπιστώνονται έστω και αποχρώσες ενδείξεις για ψήγμα ενοχής των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Πικραμμένου, Κουτρουμάνη, Στουρνάρα, Λυκουρέτζου, Σαλμά, οι φάκελοί τους τίθενται στο αρχείο, ασκείται δίωξη με ανύπαρκτα στοιχεία εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου –κατόπιν παραίτησής του από τη βουλευτική ασυλία, αφού ουδέν μεμπτόν είχε προκύψει από την προκαταρκτική εξέταση της κας Τουλουπάκη– και εκκρεμεί η απόφαση για αρχειοθέτηση των φακέλων που αφορούν τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τους οποίους η εισαγγελέας Διαφθοράς, επί τρία χρόνια ψάχνει, δεν βρίσκει κάτι το μεμπτόν, αλλά για να δικαιολογήσει το ότι «κάτι ψάχνει» συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τους δύο πολιτικούς…

Στις αρχές του 2019, έσκασε η βόμβα Γιάννη Αγγελή, όπου ο πρώην επόπτης της κας Τουλουπάκη κατήγγειλε σημεία και τέρατα για τις πρακτικές που ακολουθούσε η εισαγγελέας.

Προγενέστερα είχε κατατεθεί πλήθος μηνύσεων από τους θιγόμενους κ.κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Λοβέρδο.

Οι καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή και οι μηνύσεις των θιγομένων πολιτικών με μαεστρικές κινήσεις της κας Ξένης Δημητρίου και του προσωρινού διαδόχου της Δημ. Δασούλα, ανατίθεται προς εξέταση στους αντεισαγγελείς του ΑΠ, Ζαχαρή και Σοφουλάκη, οι οποίοι ήδη έχουν καλέσει την κα Τουλουπάκη και τους άλλους δύο εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη για ανωμοτί εξετάσεις, χαρακτηρίζοντάς τους ως υπόπτους. Κατά περίεργο τρόπο, η έρευνα αυτή διενεργείται ήδη επί ένα έτος, χωρίς οι δύο εισαγγελείς να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, αν δηλαδή θα στηθεί ή όχι δίωξη εις βάρος των προαναφερομένων εισαγγελέων Διαφθοράς.

Τρανταχτά έγγραφα αποδεικνύουν τη σκευωρία

Και ενώ τόσο οι εισαγγελείς Διαφθοράς όσο και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διεξάγουν την έρευνα «παίζουν καθυστέρηση», έρχονται στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο «protothema.gr» δύο έγγραφα-βόμβα και τινάζουν στον αέρα όλη την επιχειρηματολογία των εισαγγελέων Διαφθοράς, αποδεικνύοντας τη συμμετοχή τους στη σκευωρία εις βάρος των πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Τα έγγραφα αυτά είναι τα εξής:

Με μια απλή ανάγνωση, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η κα Τοουλουπάκη και οι δύο συνεργάτες της, ενώ γνώριζαν με «βεβαιότητα» ότι ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης συνεργάστηκε με τις αμερικανικές Αρχές με την προσδοκία αμοιβής από την αλλοδαπή Αρχή, γεγονός το οποίο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (άρθρο 47, παρ. 1 του ΚΠΔ) ευθέως απαγορεύει να χρισθούν «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», κατά παράβαση του νόμου αυτού συνέχισαν μέχρι σήμερα να μην εισηγούνται την ανάκληση της σχετικής διάταξης.

Χρησιμοποίησαν δε το τέχνασμα της μη απάντησης του επόπτη εισαγγελέα ΑΠ, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, αναφέροντας ότι η στάση του είχε εκληφθεί ως «σιωπηρή συμφωνία με τις θέσεις μας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Τουλουπάκη στις έγγραφες εξηγήσεις της στον Άρειο Πάγο.

Δηλαδή, έχουμε τρεις εισαγγελείς που παραδέχονται ότι «μετά βεβαιότητος» γνωρίζουν ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας έχει χρισθεί μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και αρνούνται να άρουν τη διάταξη αυτή μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο αρεοπαγίτης εισαγγελέας Παν. Μπρακουμάτσος ενημερώνεται για τα παραπάνω και δεν προβαίνει στην παραμικρή ενέργεια για άρση της διάταξης αυτής.

Τα παραπάνω αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη για διάπραξη του αδικήματος «κατάχρησης εξουσίας» από τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς και τον επόπτη τους.

Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω έχουν τεθεί εις γνώση του υπουργού Δικαιοσύνης και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας του ΑΠ, οι διαπράξαντες τέσσερις εισαγγελείς το προαναφερθέν αδίκημα παραμένουν στις θέσεις τους προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά για το αν το γνωστό ρητό «η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή» ισχύει πάντοτε και για όλους.

Ακόμη, προκύπτουν και άλλα ερωτηματικά.

# Πότε και από ποιον η κα Τουλουπάκη «ανεπισήμως αλλά μετά βεβαιότητος» πληροφορήθηκε ότι ο Μάξιμος Σαράφης έχει δώσει κατάθεση στις αμερικανικές Αρχές, προσδοκώντας οικονομικό όφελος; Οι Αμερικανοί αποκλείεται να «έδωσαν» μάρτυρα προστατευόμενο από τους ίδιους. Κατά συνέπεια, η πληροφορία λογικά πρέπει να δόθηκε από τον ίδιο τον Μάξιμο Σαράφη με όνομα ταυτότητας Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, ή από τον δικηγόρο που προκάλεσε την κατάθεσή του στις ΗΠΑ, Παύλο Σαράκη, που επίσης προσδοκούσε σε οικονομικό όφελος.

Και το μέγα πλέον ερώτημα που προκύπτει είναι πώς η κατάθεση του Μάξιμου Σαράφη χρησιμοποιήθηκε επί δυόμισι χρόνια εις βάρος των δέκα πολιτικών, ακόμη και όταν απεδείχθη η καταχρηστικότητά του.

Και βέβαια, εύλογο είναι το ερώτημα αν προσδοκούσαν οικονομικό όφελος και «άλλοι» αρμόδιοι, που ενώ γνώριζαν την παράβαση του νόμου, δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Διαβάστε επίσης