Βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και πέθανε στο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε εναέριο μέσο για διακομιδή

Το βρέφος έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με νεογνολογική κλινική, κάτι που δεν κατέστη εφικτό καθώς δεν βρέθηκε εναέριο μέσο

Σοκ προκαλεί ο θάνατος ενός πρόωρου βρέφους στην Κέρκυρα καθώς δεν υπήρχε εναέριο μέσο για τη διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τρίτη 25 Απριλίου, όταν η 28χρονη μητέρα, που ήταν στην 28ηεβδομάδα της κύησης πήγε με πόνους στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera, η γυναίκα άρχισε να αιμορραγεί ήπια και ο μαιευτήρας γυναικολόγος, Νίκος Πολύζος, ξεκίνησε τη διαδικασία της διακομιδής με πλωτό του λιμενικού, μαζί με άλλη γυναίκα σε δίδυμη κύηση. Ωστόσο, μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς για τη διπλή διακομιδή, η αιμορραγία έγινε εντονότερη και απαιτείτο η άμεση διακομιδή της εγκύου σε νοσοκομείο, που να διαθέτει νεογνολογική κλινική.

Σε επικοινωνία των γιατρών με το ΕΚΕΠΥ, τους είπαν πως δεν υπήρχε διαθέσιμο εναέριο μέσο για τη διακομιδή της εγκύου. Έτσι, δεδομένης της επίγουσας κατάστασης μητέρας και παιδιού, αποφάσισε την εισαγωγή της στο χειροργείο, όπου επί 2,5 ώρες προσπαθούσαν να σώσουν και τους δύο.

Δυσυτχώς, το νεογνό κατέληξε αμέσως μετά την καισαρική και αφού η μητέρα άκουσε το κλάμα του. Ήδη έχει κινηθεί η ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διαπίστωση των αιτίων του θανάτου του βρέφους.

«Δεν υπήρχε καν χαρτί στις τουαλέτες του δωματίου»

«Ήμουν εκεί και το έζησα από την αρχή. Είμαι σοκαρισμένη γιατί εκτός από το τραγικό γεγονός, διαπίστωσα την αθλιότητα του νοσοκομείου. Δεν υπήρχε καν χαρτί στις τουαλέτες του δωματίου. Είχε αιμορραγία και δεν είχε χαρτί» καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, η θεία της 28χρονης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα