«Αυτοδύναμος» κατεβαίνει ο Νικολόπουλος στις εκλογές

Ο Αχαιός αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος «βλέπει» ανατροπές – Τι λέει για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη αλλά και για το "ΕΑΝ" του Αναστ. Kανελλόπουλoυ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό PELOPONNISOS FM φιλοξενήθηκε χθες Τρίτη (25/4) ο αρχηγός του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες-ΧΡΙ.Κ.Ε.» –όπως είναι το νέο όνομα του σχηματισμού–, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική καθόδου του στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, ο Αχαιός πολιτικός γνωστοποίησε την τελική απόφασή του να δώσει «αυτοδύναμος» την εκλογική μάχη, με τον ίδιο να ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και να κατεβαίνει υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος για τους αρχηγούς κομμάτων.

Εξηγώντας όσα προηγήθηκαν της απόφασης αυτόνομης καθόδου του, ο Ν. Νικολόπουλος είπε ότι δεν έχει συνομιλήσει με τους «Έλληνες», το κόμμα του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ επισήμανε ότι συνομίλησε με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, αλλά μόνο όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε την προοπτική να είναι αρχηγός στο κόμμα Κασιδιάρη και επανενεργοποίησε τον δικό του πολιτικό φορέα, το «ΕΑΝ».

Σύμφωνα, πάντα, με τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, υπήρξαν αρκετά σημεία σύγκλισης με τον επίσης Αχαιό Αναστ. Κανελλόπουλο, αλλά η διοικούσα επιτροπή του ΧΡΙ.Κ.Ε. απέρριψε ομόφωνα την προοπτική της σύμπραξης. Ανεξαρτήτως, πάντως, της κατάληξης, ο Ν,. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι «ήταν ευτύχημα που διαπίστωσα την εντιμότητα του ανδρός και ευχαριστώ πολύ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, με συγκλίνουσες, αλλά και αποκλίνουσες εκτιμήσεις».

Ερωτώμενος, εξάλλου, για τις εκλογικές προσδοκίες του ο Ν. Νικολόπουλος δήλωσε ότι επιδιώκει να απευθυνθεί στις κατηγορίες των ψηφοφόρων, ιδίως των νέων σε ηλικία, που αποστρέφονται το σημερινό πολιτικό σκηνικό και που έχουν ανεπτυγμένο το εθνικό φρόνημα. Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει την αποστροφή του στην ιδέα να στερηθούν με αντισυνταγματική απαγόρευση  χιλιάδες ψηφοφόροι τη δυνατότητα «να εκφράσουν τον αντισυστημικό τους έρωτα».

«Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι ”Έλληνες” ή και το ΕΑΝ, τότε η κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για τον σκοπό αυτό θα γίνουν δολοφόνοι της δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της.

»Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους. Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που, όπως φαίνεται, δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο»

Ιδεολογικά, τώρα, ο Ν. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι κατά βάση προσβλέπει στο τόξο των δεξιών κοινωνικών δυνάμεων που δεν εμπνέονται από τον νυν πρωθυπουργό ή που τους ξενίζουν οι νεωτερισμοί του. «Πάω γι’ αυτούς που δεν θέλουν τον Μητσοτάκη» δήλωσε επιγραμματικά. Και προσέθεσε, απευθυνόμενος στο παραδοσιακό ακροατήριο του χώρου: «Κατεβαίνουμε με το έμβλημά μας, τη δάδα, που η ΝΔ ξέχασε στα υπόγεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμμένη δάδα αποτελεί το έμβλημα ΧΡΙ.Κ.Ε..

 «Οι συνθήκες είναι ώριμες για μεγάλες ανατροπές»

Έχοντας συμμετάσχει σε 13 εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα, η συνολική πολιτική εκτίμηση του έμπειρου Ν. Νικολόπουλου είναι πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες «για μεγάλες ανατροπές» και ότι μια ισχυρή αντισυστημική ψήφος θα οδηγήσει «σε έναν μεγάλο συνασπισμό». Ειδικότερα, ο Αχαιός πρώην υπουργός και βουλευτής διαβλέπει ότι διεθνώς υπάρχει μια αμυντική εκλογική συμπεριφορά στις κοινωνίες: «Ο κόσμος τρέχει ολοταχώς πίσω, βλέπουμε ότι χάνουμε τις πατρίδες μας».

Η εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών είναι ότι ο Ν. Νικολόπουλος επενδύει στην πιθανότητα να κληθεί σε ένα τέτοιο σκηνικό να παίξει ρόλο, ως πόλος μιας εκλογικής δύναμης με ένα σημαντικό εκτόπισμα, αποδεικνύοντας δυνατότητα να ελέγξει αυτή την κοινωνική τάση και συνεπώς να αποτελέσει πολύτιμο ανάχωμα προς τα ακροδεξιά σχήματα, ικανός ο ίδιος να εκφράσει τις αντισυστημικές δυνάμεις ως έμπειρος γνώστης των «κωδικών» του συστήματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα