Βρέθηκε το νυφικό της Άννας Μαρίας στις αποθήκες στο Τατόι μετά από 59 χρόνια

Το νυφικό βρίσκεται πλέον στα χέρια της ομάδας των καταγραφέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων

Μετά από 59 ολόκληρα χρόνια εντοπίστηκε στις αποθήκες του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, το νυφικό φόρεμα της Άννας Μαρία, στον γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο συγγραφέας και προσωπικός φίλος της τέως βασιλικής οικογένειας Ανδρέας Μέγγος, ενώ ανέφερε πως είναι σε ιβουάρ απόχρωση δια χειρός του Δανού σχεδιαστή Holger Blom με μακριά ουρά και πέπλο.

Για δεκαετίες το νυφικό βρισκόταν στις αποθήκες του κτήματος στο Τατόι σε ένα μεταλλικό μπαούλο που φέρει τα αρχικά της Άννας Μαρίας με μια βασιλική κορώνα από πάνω σε μπλε χρώμα.

Το νυφικό βρίσκεται πλέον στα χέρια της ομάδας των καταγραφέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) που μελετά τους μοναδικούς θησαυρούς και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο Τατόι με σκοπό την συντήρησή τους.

Ιστορικός γάμος

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, o τέως Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος παντρευόταν την αγαπημένη του Άννα Μαρία. Το ζευγάρι μάλιστα, αποτέλεσε το νεότερο βασιλικό ζεύγος στην ιστορία.

Ο μεγαλοπρεπής γάμος τους πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β’. Το μυστήριο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής, καθιστώντας για λίγες ημέρες την Αθήνα, το «επίκεντρο» της Ευρώπης.

Η Άννα Μαρία της Ελλάδος υπήρξε μια από τις πιο εξεζητημένες νύφες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τότε νεαρή και πανέμορφη, πριγκίπισσα της Δανίας, κατάφερε να γίνει μόλις στα 18 της χρόνια βασίλισσα της Ελλάδας. Ωστόσο, η βασιλεία της διήρκησε μόνο για τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα