Ξεκινά τη Δευτέρα η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών

Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες ολοκληρώθηκαν και η εκπαίδευση θα γίνει στην Κομοτηνή

Την έναρξη της  εκπαίδευσης για τους πρώτους 400 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς, οι οποίοι εν συνεχεία σταδιακά θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμια προανήγγειλε  μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Για εμάς το πολιτικό κόστος δεν προσμετράται όταν πρόκειται να λάβουμε μία απόφαση που είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος»., δήλωσε

«Η πρόσληψη ειδικών φρουρών που αφορούν τα πανεπιστήμια δεν είναι μια απλή διαδικασία, έγινε μέσω του ΑΣΕΠ», ανέφερε. Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες ολοκληρώθηκαν και η εκπαίδευση θα γίνει στην Κομοτηνή. «Είναι μια εκπαίδευση ειδικού τύπου, είναι η πρώτη φορά που εγκαθιδρύεται ένα τέτοιο σώμα, πολύ ειδικού σκοπού, χωρίς τον κλασικό οπλισμό, χρειάζεται να έχουν και άλλες δεξιότητες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, σταδιακώς θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμιά μας (…) για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του παθολογικού φαινομένου της βίας στα πανεπιστήμια», πρόσθεσε.

Για την πανδημία

«Η κυβέρνηση εκφράζεται με τρόπο σαφή, εκφράζεται δια του υπουργού Τύπου και κυβερνητικού εκπροσώπου, και ήταν πάρα πολύ σαφής: ουδέποτε τέθηκε θέμα αναστολής της κυρωτικής διαδικασίας για την υποχρεωτικότητα και ουδέποτε τέθηκε θέμα παράτασης. Μπορεί, βεβαίως, κάθε υπουργός να έχει μια άποψη για το ζήτημα, η κυβερνητική γραμμή όμως είναι μία και ενιαία. Θέλω να είμαι απολύτως κατηγορηματικός, από 17 Ιανουαρίου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, θα εκκινήσουν οι βεβαιώσεις των προβλεπόμενων κυρώσεων για εκείνους που είναι υπόχρεοι στον εμβολιασμό».

Ερωτηθείς για τυχόν επέκταση της υποχρεωτικότητας, απάντησε ως εξής: «Είναι κάτι το οποίο παραμένει ανοιχτό γιατί το φαινόμενο είναι δυναμικό. Ποιος, αλήθεια, περίμενε ότι θα είχαμε μια μετάλλαξη, όπως η “Όμικρον”, που θα ήταν τόσο υπεμεταδοτική, με λιγότερα, κατά τα φαινόμενα, συμπτώματα; Αποφάσεις θα υπάρξουν σχετικώς σύντομα», προϊδέασε και ανέφερε ως τελευταίο όμως, καταφύγιο την υποχρεωτικότητα «είτε σε ηλικιακή κατηγορία είτε σε επαγγελματική. Στην παρούσα φάση, μόνο ηλικιακή θα μπορούσε να είναι δεδομένων των συνθηκών».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού υγείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, ο Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «δεν βλέπω να είναι αντίθετες οι δύο δηλώσεις. Είναι προφανές ότι θα ήταν η προσδοκία μας για χαλάρωση των μέτρων, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν. Δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση, ο οποίος επιθυμεί να διατηρεί την κοινωνία και την αγορά σε περιορισμό. Από την άλλη εμείς εξετάζουμε τα επίκαιρα δεδομένα, ο χρόνος ως την επόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της πανδημίας, είναι μια αιωνιότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα