Χέρι – χέρι Λαϊκό και Σοσιαλιστικό κόμμα

Στις νέες ισορροπίες μεταξύ Λαϊκού και Σοσιαλιστικού κόμματος αναφέρεται εκ νέου ο Βαγγέλης Βενιζέλος μέσω συνέντευξής του όπου ξεκαθαρίζει πως η συνεργασία των δύο ευρωπαϊκών κομμάτων δεν θα πρέπει να αποκλείεται.
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναπτυχθεί η σύγκρουση και να προβληθούν νέες ιδέες και νέες προτάσεις προοδευτικού χαρακτήρα για να σπάσει το κέλυφος της μονοδιάστατης σκέψης που κυριαρχεί στην Ευρώπη και είναι συντηρητική πολιτικά και νεοφιλελεύθερη οικονομικά. Αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποφευχθεί η συνεργασία, προκειμένου να λειτουργήσει αυτός ο πολύπλοκος μηχανισμός. Αρκεί στη συνεργασία η θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να είναι η ισχυρότερη δυνατή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί έμμεσα τη Σοσιαλιστική Διεθνή και φυσικά τον Γιώργο Παπανδρέου για έλλειψη παρεμβατικού λόγου τονίζοντας πως «στο εθνικό και ευρωπαϊκό πολιτικό επίπεδο ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένος. Χρειάζεται πράγματι ένα παγκόσμιο προοδευτικό πρόσταγμα, που δεν μπορεί να είναι άλλο από την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού συστήματος παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης».
Από τα βέλη του δεν ξεφεύγει ούτε και η ΔΗΜΑΡ εξηγώντας πως «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει μειωμένη εκλογική δύναμη τώρα, αλλά έχει πάντα αντανακλαστικά και κριτήρια μεγάλης παράταξης. Δεν αρκούμαστε σε ένα δεύτερο ή τρίτο ρόλο ή σε μικρά ποσοστά. Ίσως κάποιοι άλλοι (σ.σ. η ΔΗΜΑΡ) να αρκούνται σε μια μικρή κομματική οντότητα που παίζει κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα. Ίσως αυτή η νέα εμπειρία να σημαίνει για κάποιους κάτι. Δεν είναι αυτό που δίνει προοπτική σε εμάς. Εμείς απευθυνόμαστε στο σύνολο των πολιτών και όχι σε κάποια κομματικά επιτελεία».

Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες πραγματοποιεί άνοιγμα σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας πως η εκλογική βάση του κόμματος «προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη, ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ και εμείς θέλουμε τον επαναπατρισμό αυτών των πολιτών, οι οποίοι δεν παρακολουθούν τους εσωτερικούς προβληματισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέλλον της χώρας και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης».

Τέλος εκτιμά πως «το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει «αν αρχίσει να γίνεται αισθητή η ανάκαμψη της χώρας και αν αρχίσει να αποκαθίσταται η πολιτική και ιστορική αδικία που έχει συντελεστεί, καθώς το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ένα δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης και κάποιοι έχουν αγνοήσει το πώς πρέπει να κατανεμηθεί η ιστορική ευθύνη για τα αίτια της κρίσης, για την απουσία προετοιμασίας για την είσοδο στο σκληρό πυρήνα της κρίσης, ακόμη και για την πρώιμη φάση διαχείρισης της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα