Υποκλοπές – Μαξίμου: Το αίτημα Ανδρουλάκη θα τεθεί στην ολομέλεια της ΑΔΑΕ

Την Δευτέρα η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον Χρήστο Ράμμο

Στην ΑΔΑΕ για τις περαιτέρω εξελίξεις παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας πως ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές απαριθμούν τρία συμπεράσματα μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ και επισημαίνουν, αρχικά για τη ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021 η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και δεν επέτρεπε την ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πως «η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο».

Συνεχίζοντας οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε το 2022, όπως είχαμε δεσμευθεί μετά τα γεγονότα. Για τη νεωτερη ρύθμιση το ΣτΕ αναφέρει μάλιστα ότι συνιστά ένα “σύστημα με εσωτερική συνοχή”, άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του»

Τέλος οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα