Υποσχέσεις για προσλήψεις μοίρασε και η Ξενογιαννακοπούλου

Για τις προσλήψεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, το αγαπημένο θέμα αυτή την εποχή όλων των κυβερνητικών παραγόντων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια το 2019 θα γίνουν 8.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις για την ειδική αγωγή και 3.000 θέσεις για Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης «ο προγραμματισμός των προσλήψεων δεν γίνεται για να αποκατασταθούν οι άνθρωποι στο Δημόσιο αλλά για να καλυφτούν οι ανάγκες του Δημοσίου. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με επικουρικούς και τα σχολεία με αναπληρωτές. “Θέλουμε μόνιμους γιατρούς και δασκάλους;” αυτή είναι η ερώτηση».
Απαντώντας στην παρατήρηση ότι γίνονται προσλήψεις και για καθαρίστριες η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «το κράτος πρέπει να λειτουργήσει σε όλες τις δραστηριότητες του. Τελειώνει η προκήρυξη για 8.000 μόνιμους εργάτες καθαριότητας σε δήμους. Το Δημόσιο χρειάζεται και επιστήμονες, χρειάζεται, όμως, και ένα προσωπικό στην καθαριότητα, τη φύλαξη και αλλού.
Στην ερώτηση γιατί γίνονται τώρα οι προσλήψεις η ίδια απάντησε «γιατί τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια και μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου» αλλά και γιατί «δεν μπορεί ένα κράτος να σταματάει ένα χρόνο πριν να καλύπτει τις ανάγκες επειδή έρχονται εκλογές».

Διαβάστε επίσης