Υπουργείο Ανάπτυξης: Και τα πρόστιμα πέφτουνε… ράι θρου!

Πρόστιμο €1.000.000 στη JAKOBS για αθέμιτη κερδοφορία

Κατακλυσμικές βροχές περιέγραφε στα «Αποσπάσματα από έρωτες» ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας, καλή ώρα σαν τα πρόστιμα που πέφτουν… ράι θρου από το υπουργείο Ανάπτυξης στους λιανεμπορικούς ομίλους που κερδοσκοπούν αθέμιτα σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.

Το τελευταίο… ραβασάκι του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα “ταχυδρομήθηκε” στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.» είναι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και αφορά παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 5,5 εκατ. ευρώ ενώ σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, το υπουργείο έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 10,3 εκατ. ευρώ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα