Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας: «Επικροτώ την απόφαση»

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, επικρότησε την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας να μην άρει τη δική του για απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Χαιρετίζω τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας, το οποίο διατήρησε την απόφασή μου να ασκήσω την εξουσία μου από το νόμο για τη μετανάστευση να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η ισχυρή πολιτική προστασίας των συνόρων της Αυστραλίας μάς έχει κρατήσει ασφαλείς στη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τα μικρότερα ποσοστά θανάτων, μια από τις ισχυρότερες ανακάμψεις οικονομίας και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως.

Τα μέτρα αυτά είναι επίσης θεμελιώδη για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής της Αυστραλίας, που συνεχίζεται να δυναμώνει παρά την πανδημία.

Οι Αυστραλοί έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να φτάσουμε στο σημείο αυτό και η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία αυτής της θέσης, όπως προσδοκά και ο λαός μας.

Μέχρι σήμερα περίπου 43 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν γίνει και πάνω από το 91,6% τρων Αυστραλών άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Έτσι η Αυστραλία έχει κατορθώσει βήμα-βήμα να ανοίξει με ασφάλεια τα σύνορά της, συνέπεια του πετυχημένου εμβολιαστικού της προγράμματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα