Ζαχαριάδης: Λάθος οι αποχωρήσεις, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παλέψω

«Εγώ είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για τους αρχηγούς, αλλά για το πλαίσιο αρχών και αξιών που έχω από 17 χρονών», υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης

Λάθος εκτιμά τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εγώ είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για τους αρχηγούς, αλλά για το πλαίσιο αρχών και αξιών που έχω από 17 χρονών», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τις αποχωρήσεις τόνισε ότι θεωρεί ότι είναι λάθος αλλά είναι μια πραγματικότητα. «Ως πότε θα συζητάμε γι αυτό το θέμα; Νομίζω ότι όλοι, στο κόμμα πλέον πρέπει να εστιάσουμε στην κυβερνητική πολιτική. Ο κόσμος της παράταξης, του ευρύτερου χώρου, δεν θα ασχοληθεί με κανένα τρόπο με εμάς και με το πόσο μεγάλη αντιπαράθεση κάνουμε μεταξύ μας, και τι χαρακτηρισμό θα πει ο ένας στον άλλο. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα οποία συνεχίζουν να γράφονται στο facebook είναι λάθος. Πρέπει να σταματήσουν εάν θέλουμε να ξαναγίνουμε μεγάλο, πλειοψηφικό κόμμα, κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τόνισε πως θεωρεί απολύτως κρίσιμο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρίσκεται δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εκφράζουν τη διαφωνία τους και την αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική.

«Και είναι μάλιστα κοινωνικές ομάδες οι οποίες -όχι σε κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά 150 μέρες πριν- είχαν στηρίξει συντριπτικά τη Νέα Δημοκρατία. Παρακολουθώ αυτά τα οποία γίνονται στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Το κόμμα μου, ενιαίο τότε, υπέστη μια συντριβή στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών. Τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στον δρόμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και βγαίνει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κύριος Τσακλόγλου και προσβάλλει και αυτούς, αλλά και μια άλλη κατηγορία, στην οποία ομάδα εργαζομένων στους οποίους πρέπει να υποκλινόμαστε (…) Προσέβαλε και τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες. Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση η οποία αξιοποιώντας την υπαρκτή, τρομακτική εσωστρέφεια στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μια έκρηξη αλαζονείας. Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Στο ορατό και στο αόρατο μέλλον έχω αποφασίσει να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Για την παραμονή του στο κόμμα ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως τα κόμματα δεν είναι εκκλησίες. «Εγώ στο ορατό και στο αόρατο μέλλον έχω αποφασίσει να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψω τις ιδέες μου. Δεν είναι αντίπαλοι μου και αντίπαλοί μας, ούτε οι σύντροφοι οι οποίοι αποχώρησαν προχθές, ούτε οι άνθρωποι που είναι στο ΠΑΣΟΚ, ούτε οι λογικοί άνθρωποι που ψηφίζουν ΚΚΕ και θέλουν αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική», υποστήριξε.

Για τις αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ μεγάλος γιατί βρέθηκε κοντά στις ελπίδες, στις προσδοκίες, στις ανησυχίες και στις διεκδικήσεις των πολιτών. Αυτό είναι μείζον για ένα πολιτικό κόμμα. Τα κόμματα υπάρχουν για να μπορούν να υπηρετούν κοινωνικές σχέσεις, κοινωνικές ανάγκες, να εκφράζουν κοινωνικές ομάδες. Δεν υπάρχουν ως αυτοσκοπός. Το δεύτερον είναι με ενότητα στο εσωτερικό του και διεύρυνση. Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλος από το 2012 και μετά, όχι διασπασμένος, όχι με αποχωρήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα