Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν θα αποφύγει την ευθύνη για τα πλήγματα»

«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

Στον απόηχο των ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων που άφησαν πολλές περιοχές στην Ουκρανία χωρίς ρεύμα και νερό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εγκάλεσε την Ρωσία λέγοντας πως δεν πρόκειται να αποφύγει τις ευθύνες της.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι στις τελευταίες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν κρίσιμης σημασίας υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 ουκρανικές περιοχές.

«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις είχαν στόχο το Κίεβο και εννέα περιοχές στο κεντρικό, το νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας. «Ο εχθρός εκτόξευσε 81 πυραύλους προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας και πάλι τις ελεεινές του τακτικές», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους. Αυτό είναι όλο που μπορούν να κάνουν. Αλλά αυτό δεν τους βοηθά. Δεν θα αποφύγουν την ευθύνη για όσα έχουν κάνει», ανέφερε ο Ζελένσκι.

«Ήταν πρωτοφανές»

«Ήταν μια μεγάλη επίθεση και για πρώτη φορά με τόσους διαφορετικούς τύπους πυραύλων (…) Ο εχθρός εκτόξευσε έξι Kinzhals», δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. «Ήταν πρωτοφανές». Επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, την Οδησσό, το Χάρκοβο και τη Λβιβ. Στη δυτική επαρχία Λβιβ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του στο Ντνιπροπετρόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα