Ζήτησαν από τους φοιτητές του ΑΠΘ να κάνουν τηλεκπαίδευση – Δεν χωράνε στα αμφιθέατρα

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων  πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματά τους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές χθες σημειώθηκε απίστευτος συνωστισμός έξω από τη φιλοσοφική και την ΣΘΕ. Επίσης, δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές  προκειμένου να εισέλθουν στο αμφιθέατρο, τονίζοντας ότι δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα.

Η Παρασκευή Τσεκουρά, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Γεωπονίας είπε στο grtimes.gr: «Η κατάσταση που αντίκρισα με χθες, πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολών με χιλιάδες φοιτητές να επιστρέφουν μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, ήταν απίστευτος συνωστισμός, μεγάλες ουρές σε σχολές όπως η ΣΘΕ, η Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο».

Παράλληλα ανέφερε σαν παράδειγμα το τμήμα Ψυχολογίας που το αμφιθέατρο γέμισε και πολλοί φοιτητές ήταν όρθιοι αλλά και στη Νομική, που επίσης γέμισε το αμφιθέατρο και είπαν στους φοιτητές ότι μπορούν να αποχωρήσουν και να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με οσα δήλωσε η ίδια, οι φοιτητές διεκδικούν ,μεταξύ άλλων, να εγκατασταθεί στο πανεπιστήμιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, να αξιοποιηθούν τα κτίρια της ΔΕΘ και κτήρια που ανήκουν στο πανεπιστήμιο προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης αλλά και να ενισχυθούν με χρηματοδότηση τα πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα