Ζοζέπ Μπορέλ: H ΕΕ έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 31 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η ικανότητα και η παραγωγή

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 31 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή πλήρους κλίμακας τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο, ανέφερε ότι το μπλοκ θα έχει εκπαιδεύσει 60.000 Ουκρανούς στρατιώτες μέχρι το καλοκαίρι και θα έχει δωρίσει στο Κίεβο περισσότερα από 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι το τέλος του έτους.

Αν και είπε ότι η βοήθεια έχει παράσχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη στους Ουκρανούς που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, ο Μπορέλ αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η ικανότητα και η παραγωγή, αναφέρει ο Guardian.

Η Ουκρανία – η οποία έχει δηλώσει ότι υπολείπεται σε πυρομαχικά κατά της Ρωσίας – έχει δεχθεί αυξανόμενη πίεση στην πρώτη γραμμή του διετούς πολέμου, καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρνείται να δώσει το πράσινο φως για ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων (47 δισ. στερλινών).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα