Έρχεται τρέχοντας ο Ρίτσμοντ Μποάκι για τον ΠΑΟΚ

Κοντά σε μία σπουδαία προσθήκη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά φέρνει στην Τούμπα τον 22χρονο Ρίτσμποντ Μποάκι, που στη Γκάνα θεωρούν ήδη πως θα αφήσει εποχή!

Ο Μποάκι σκόραρε στην πρεμιέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα σε αγώνα για το Καμπιονάτο (σε ματς της Τζένοα με τη Λιβόρνο) 17 χρονών και 2 μηνών, αλλά τη νέα σεζόν οι άνθρωποι της Τζένοα προτιμούν να τον παραχωρήσουν δανεικό σε ομάδα β’ κατηγορίας για να πάρει παιχνίδια. Αυτός στα 18 του πια με δώδεκα γκολ σε 34 ματς βοηθά τη Σασουόλο να φτάσει στα play off ανόδου! Αυτό ήταν! Η Γιουβέντους αμέσως τσέκαρε την περίπτωσή του και απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του Γκανέζο, αφήνοντας το υπόλοιπο στη Τζένοα.

Οι δύο διοικήσεις αποφασίζουν από κοινού να αφήσουν για έναν ακόμη χρόνο τον Μποάκι στη Σασουόλο, εκείνος σκοράρει άλλες οκτώ φορές και το καλοκαίρι του 2013 παραχωρείται και πάλι ως δανεικός, αλλά αυτή τη φορά σε μεγαλύτερη κατηγορία, στην Primera Division και στην Έλτσε. Εκεί δεν τα πάει άσχημα, βάζει έξι γκολ σε 31 ματς, αλλά η Γιουβέντους προτιμά να αποσπάσει χρήματα από το συγκεκριμένο παίκτη και όχι να επενδύσει πάνω του και πουλάει τελικά πριν από λίγες μέρες τα δικαιώματά του στην Αταλάντα, που ένα χρόνο πριν είχε αποσπάσει το άλλο 50% από την Τζένοα.

Πέρσι με την Αταλάντα πέτυχε τρία γκολ. Όπως και να έχει, μιλάμε για έναν 22χρονο, που πριν από δύο χρόνια είχε εκτινάξει τη χρηματιστηριακή του αξία στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα είναι ελαφρώς πιο προσιτός. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον κάνει δικό του για ένα χρόνο και να έχει την οψιόν στα χέρια του, με τους Ιταλούς, ωστόσο, σε καμία περίπτωση να μη ζητάνε λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα